Za posao u Ikei prijavilo se 3.491 ljudi, u junu novi konkurs

Za posao u Ikei prijavilo se 3.491 ljudi, u junu novi konkurs

Nakon završenog konkursa za 10 radnih mesta u IKEA robnoj kući u Bubanj potoku, prijavilo se 3.491 ljudi, saopšteno je iz te komanije, iz koje poručuju da će do kraja jula odabrati nove kolege, dok će u junu raspisati konkurs za nove poslove u toj firmi.

Građani su se najviše interesovali za poziciju menadžera za odnose sa kupcima, za koju je stiglo 719 prijava, a pokazali su zanimanje i za sektore ljudskih resursa i dizajna enterijera za koje je stiglo 358, odnosno 355 prijava, a najviše prijavljenih je, kako je i očekivano, bilo iz Beograda, uz povećano interesovanje i iz drugih gradova u Srbiji.

Proces odabira novih kolega koji će raditi u IKEA robnoj kući nastavlja se telefonskim intervjuima nakon kojih sledi dodatna selekcija kandidata koji ce biti pozvani na razgovor uživo. Završni krug, u koji će ući po nekoliko kandidata za svaku poziciju, uključivaće tzv. Assessment Centre odnosno specijalizovano testiranje.

posao

Direktorka za ljudske resurse za jugoistočnu Evropu u Ikei Aleksandra Triantafyllidou zahvalila se svima koji su se prijavili i poručila da će tokom odabira u fokusu biti vrednosti potencijalnih kolega.

“Tražimo kolege kojima je zajedništvo i timski rad način na koji vole da rade, koji su skromni ali imaju jaku snagu volje. Takođe, tražimo one koji će davati dobar primer kolegama i koji znaju da vode računa o troškovima. Očekujemo da se proces selekcije kandidata završi do kraja jula za najveći deo oglašenih pozicija”, rekla je ona.

U saopštenju je navedeno da će Ikea već početkom juna oglasiti još nekoliko pozicija za sektore hrane, logistike i nabavke a sledeći veći talas zapošljavanja predviden je za septembar.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Irak: Vladine snage napreduju prema Faludži
Next NBS revidirala projekciju rasta BDP-a na između 2,3 na 2,5 odsto

You might also like

Kompanije

Oglašena prodaja imovine “Vršačkih vinograda”

Imovina preduzeća u stečaju “Vršački vinogradi” oglašena na prodaju uključuje dva miliona litara vina. Firma je tokom stečaja nastavila da radi i završila prošlogodišnju berbu grožđa.

Banke i finansije

AIK bolji u trci za Gorenjsku, ponuđena cena ispod zahtevane

Konzorcijum prodavaca akcija Gorenjske banke, predvođen finansijskim holdingom Sava, primio je ponude za prodaju 55% akcija ove slovenačke banke.

Prehrambena industrija

Coca-Cola povukla svoje proizvode iz Konzuma zbog spora

Kompanija Coca-Cola povukla je iz svih prodavnica hrvatskog trgovinskog lanca Konzum u Bosni i Hercegovini svoje proizvode, prenosi portal Klix.ba.