MMF ublažio teret duga Grčkoj

MMF ublažio teret duga Grčkoj

Bezuslovno smanjivanje tereta duga od strane evropskih kreditora je potrebno Grčkoj da bi bila u mogućnosti da povrati finansijsku snagu, navodi se u novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda o održivosti grčkog duga.

Ublažavanje tereta duga Atini mora biti završeno do 2040. godine, dodaje se u analizi MMF-a, prenose svetske agencije. MMF je, takođe, ukazao na ograničene perspektive Atine vezano za dostizanje snažnog ekonomskog rasta i budžetskog suficita. Ministri finansija evrozone će u utorak u Briselu raspravljati o ublažavanju tereta duga Grčke i o deblokadi isplate nove runde pomoći Atini.

Grčki premijer Alexis Tsipras rekao je u nacionalnom parlamentu da se glavna opoziciona partija Nova demokratija slaže s oštrim merama koje od Atine zahtevaju međunarodne institucije.

Grčka i njeni kreditori iz Evropske unije već duže vreme pregovoraju o labavljenju grčkog duga, što se prema ocenama Međunarodnog monetarnog fonda mora realizovati kako bi ta institucija uzela učešća u programu pomoći Grčkoj.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-online
Previous EU zemlje traže uklanjanje granica pri razmeni podataka
Next Irak: Vladine snage napreduju prema Faludži

You might also like

Tema dana

Šta za Srbiju znači Carinska unija država Zapadnog Balkana

Carinska unija država Zapadnog Balkana, Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Albanije bila je tema prošlonedeljnog sastanka premijera u Sarajevu u okviru pripremnog sastanka za samiti lidera tih zemalja i

Makroekonomija

Američki dug vredan 116,8 milijardi dolara u rukama Saudijaca

Posle više od 41 godine tajnosti rešena je jedna od najvećih misterija američkog nacionalnog duga “teškog” 13,4 biliona dolara, javlja njujorška agencija “Bloomberg news”.

Najvažnije vesti

PwC: Svetski ekonomski rast u 2018. godini na putu da postane najbrži od 2011.

Svetska ekonomija porasće za gotovo 4% u 2018. godini u pogledu pariteta kupovne moći (PPP), s dodatnih 5 biliona američkih dolara globalne proizvodnje uz sadašnje vrednosti, prema novim projekcijama u