Skupština Jedinstva 22. juna, predložena dividenda 211 dinara

Skupština Jedinstva 22. juna, predložena dividenda 211 dinara

Nadzorni odbor proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna zakazao je redovnu skupštinu akcioanara za 22. jun, a na dnevnom redu će, između ostalog, biti usvajanje finansijskih izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se iz prošlogodišnje dobiti na ime dividende izdvoji 63,3 miliona dinara odnosno bruto iznos od 211,76 dinara po akciji (dividendni prinos 5,3 odsto). Prethodnih nekoliko godina kompanija je akcionarima isplaćivala dividendu u bruto iznosu od 294,12 dinara po akciji. Kao dan dividende internim aktima je utvrđen 31. decembar prošle godine.

Na dnevnom redu skupštine je i donošenje odluke o sticanju do deset odsto sopstvenih akcija po najvišoj ceni od 6.000 dinara po akciji.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Fitofarmacija povećava dividendu na 80 dinara po akciji
Next Huawei: U prvom tromesečju isporučeno više od 28 miliona uređaja

You might also like

Berza

Coinbase želi da postane prva kriptoberza

Servis za razmenu digitalnih valuta, Coinbase, u pregovorima je sa Komisijom za hartije od vrednosti  i berzu (SEC), glavnim američkim regulatornim telom finansijske industrije, oko registrovanja te “kriptoberze” kao ovlašćene

Berza

Cena paladijuma na najvišim nivoima u skoro dve godine

Paladijum je na međunarodnim robnim tržištima nastavio snažan rast iz 2016. zaradivši od početka ove godine 120$ po unci.

Berza

Građani Srbije sve više ulaze u avanturu sa bitcoinom

Trgovina cenom elektronske ili kriptovalute bitcoina u svetu se odavno odomaćila, a iako je poslednjih par meseci doživela veliki pad, ipak je sa trenutnom cena od skoro osam i po