Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda danas će raspisati tender za rekonstrukciju Obilićevog venca, vredan 300 miliona dinara.

“Tender se raspisuje za potez između ulica Đure Jakšića do ulaza u garažu Obilićev venac, uključujući i ulicu Topličin venac. Čitav taj prostor će biti preuređen”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Radovi bi, prema njegovim rečima, trebalo da počnu tokom jeseni, a očekuje se da će taj veliki deo pešačke zone biti uređen do kraja godine.

“Onda ćemo nastaviti da radimo ulicu po ulicu, kako bi čitav centar grada bio preuređen”, rekao je Vesić podsećajući da je cilj gradske vlasti da centar grada između Zelenog venca, Braće Jugovića, Pariske ulice i Trga republike pretvori u pešacku zonu, i dodao da će ove godine biti rekonstruisan i Kosančićev venac, gde će biti stavljena nova kaldrma u dužini od skoro jednog kilometra, a biće uređeno i oko 40 fasada.

“Skoro 20 fasada će finansirati grad Beograd, a 20 će uraditi Vlada Srbije, zahvaljujući ličnoj inicijativi premijera Aleksandra Vučića”, rekao je Vesić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Gitara Elvisa Presleya prodata za 334.000 dolara
Next Jednostavniji promet nekretnina uz "video šetnju"

You might also like

Kompanije

Delta se širi u hotelijerstvu, poljoprivredni biznis kotira na berzi

Kompanija Delta holding otkrila je namere o kupovini i gradnji novih hotela u regionu.

Kompanije

Hyundai zabeležio pad profita deseti kvartal zaredom

U drugom tromesečju profit južnokorejske automobilske kompanije Hyundai motor pao je deseti kvartal zaredom.

Kompanije

Forma Ideale kupila fabriku “Metal sistemi”

Kompanija Forma Ideale iz Kragujevca kupila je fabriku Metal sistemi koja je do 2015. godine i pokretanja stečajnog postupka proizvodila lance i procesnu opremu.