Fitofarmacija povećava dividendu na 80 dinara po akciji

Fitofarmacija povećava dividendu na 80 dinara po akciji

Odbor direktora Galenike Fitofarmacije sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 24. jun tekuće godine, a pravo učešća imaju akcionari koji budu imali taj status 14. juna tekuće godine.

Na dnevnom redu su, između ostalih odluka, usvajanje redovnih i konsolidovanih finansijskih izveštaja kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti. Uprava kompanije je predložila da se iz prošlogodišnje dobiti u visini od 863,9 miliona dinara akcionarima isplati na ime dividende 211,2 miliona dinara odnosno 80 dinara po akciji (dividendni prinos od 3,3 odsto) što je povećanje od pet odsto u odnosu na prošlu godinu. Kao dan dividende je utvrđen 24. jun, a isplata će biti sprovedena do 30. septembra ove godine.

Na dnevnom redu skupštine je i donošenje odluke o kupovini sopstvenih akcija, kao i proteklih godina, ali ova odluka do sada nijednom nije aktivirana.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Jednostavniji promet nekretnina uz "video šetnju"
Next Skupština Jedinstva 22. juna, predložena dividenda 211 dinara

You might also like

Berza

Beogradska berza: Belex oslabio, nastavljeno intezivno trgovanje akcijama Energoprojekt holdinga

Beogradsko tržište je zabeležilo pad drugi dan zaredom, uz značajno slabiju investicionu aktivnost u odnosu na prethodne dane.

Svetske berze

Evropske berze stabilne na početku nedelje

Na evropskim berzama u petak ujutro indeksi su stabilni, nakon jučerašnjeg oštrog pada, dok su ulagači na oprezu zbog neizvesnosti u vezi poreske reforme u SAD-u.

Svetske berze

Wall Street: Novi rekordi, porezna reforma pred vratima

Na Wall Streetu su u petak svi najvažniji indeksi dostigli nove najviše nivoe u istoriji jer ulagači veruju da će Kongres iduće nedelje prihvatiti poreznu reformu, što bi moglo dodatno podržati