Šta se može kupiti u Hrvatskoj za 50.000 evra?

Šta se može kupiti u Hrvatskoj za 50.000 evra?

Za 50.000 evra u Hrvatskoj se u različitim gradovima mogu kupiti stanovi od samo 20 kvadrata pa do 150 metara kvadratnih, piše portal za nekretnine Crozilla.com

Po podacima portala najviše „kvadrata“ za 50.000 evra nudi Osijek u kojem se prodaju dvorišni stanovi u samom centru grada površine i do 150 metara kvadratnih.

Dobra kupovina se može obaviti i na moru, preciznije: u Senju. U centru toga grada za navedeni se iznos prodaju stanovi veći od 100 „kvadrata“, dok se u Opatiji, Splitu ili Šibeniku može dobiti tek stan od oko 40 metara kvadratnih.

Kao posebnu zanimljivost portal Crozilla ističe da u Dubrovniku u ponudi niti nema stanova oglašenih s tako „niskom“ cenom.

Čak i u širem regionu oko Dubrovnika za iznos od 50.000 evra ne nudi se mnogo: tek stanove do 40 metara kvadratnih. Tako se na Lastovu za navedeni iznos prodaje stan od 40 „kvadrata“, u Veloj Luci stan od 28 „kvadrata“, te 25 metara kvadratnih u Orebiću.

U centralnoj Istri za 50.000 evra može se kupiti stan ili etaža kuće od 150 metara kvadratnih.

Međutim, i u gradovima uz more mogu se pronaći dobre prilike za kupovinu.

U Puli je moguće kupiti adaptiran stan od oko 70 „kvadrata“, a u Rijeci i Zadru se za taj iznos može kupiti stan s pogledom na more od oko 80 metara kvadratnih.

Za iznos od 50.000 evra u Zagrebu se može kupiti novi stan od 66 „kvadrata“ na lokaciji Jakuševec, kao i stan za adaptaciju približno jednake površine u samom centru grada.

Većina navedenih stanova starije je gradnje, a nakon njihove kupovine potrebno je računati i na dodatna ulaganja za adaptaciju i uređenje. Zato pre kupovine treba dobro razmisliti isplati li se više kupiti skuplju novogradnju, ili jeftiniji stan koji zahteva naknadne troškove, savetuje portal Crozilla.com.

Previous New York Times: Kako je Kosovo od tolerantne muslimanske zajednice postalo plodno tlo za ISIS
Next Evropljani su zaduženiji 16 puta više od Srba

You might also like

Nekretnine

Poslednji dan za uplatu poreza na imovinu

Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za tekuću godinu ističe danas.

Rezidencijalne nekretnine

Očekuje se dalji rast cena stanova u centralnoj i istočnoj Evropi

U Srbiji je došlo do skromnog povećanja cena nekretnina u poslednjem periodu, dok je u gradovima i dalje znatno ispod rekordnog nivoa iz 2008. godine.

Rezidencijalne nekretnine

Montažne kuće skoro duplo jeftinije od zidanih

Za one koji žele naprave svoj dom često je velika dilema: zidani ili montažni objekat? Odluka je teška, jer je montažni dom jeftiniji, a vlada uverenje da je cigla izdržljivija.