Rusija predložila SAD zajedničke vojne akcije u Siriji, Pentagon odbio predlog

Rusija predložila SAD zajedničke vojne akcije u Siriji, Pentagon odbio predlog

Rusija je predložila Sjedinjenim Američkim Državama i međunarodnoj koaliciji koju predvodi Vašington da od 25. maja zajedno sprovode vazdušne napade na položaje džihadista u Siriji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Sjedinjenim Američkim Državama predlažemo da ruske vazdušne snage i avijacija koalicije koju predvode, zajedno od 25. maja planiraju i napadaju terorističke grupe, među kojima je i sirijski ogranak Al Kaide, Front el Nusra”, rekao je danas Šojgu.

Rusija od 30. septembra 2015. gađa položaje džihadista u Siriji, a međunarodna koalicija na čelu sa SAD od avgusta 2014. godine.

Međutim, Pentagon je odbio ruski predlog da zajedno sprovode vazdušne napade na položaje džihadista u Siriji, ističući da SAD ne sarađuju vojno sa Rusijom u toj zemlji.

“Mi ne sarađujemo s Rusima u vojnim operacijama u Siriji”, izjavio je portparol američkog Ministarstva odbrane Džef Dejvis i dodao da SAD i Rusija imaju različite ciljeve u Siriji.

Dejvis je rekao da su ruske vojne operacije namenjene da podrže sirijski režim predsednika Bašara el Asada, dok se SAD “jedino usredsređuju na poraz Islamske države”.

Izvor:N1
Previous Evropske berze: Lovci na povoljne akcije se vraćaju na tržišta
Next Australijski mediji: Srpski jadarit za budućnost Rio Tinta

You might also like

Geopolitika

Turska otvorila vojnu bazu sa 3.000 vojnika u Kataru

Vojna baza u Kataru postala je operativna, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu prilikom potpisivanja sporazuma o vojnoj saradnji s tom zemljom, preneli su lokalni mediji.

Geopolitika

Brazil: Pokrenut postupak za opoziv Dilme Rousseff

Komisija Donjeg doma brazilskog parlamenta izjasnila se za pokretanje postupka smene predsednice Brazila Dilme Rousseff zbog manipulisanja vladinim računima radi prikrivanja deficita.

Geopolitika

Libija: Luka Sirt pod kontrolom vladinih snaga, nastavljene borbe za grad

Libijske snage su saopštile da su vratile pod kontrolu luku u gradu Sirt, nakon žestokih borbi sa pripadnicima takozvane Islamske države.