U ponedeljak nastavak konsultacija o novoj Vladi

U ponedeljak nastavak konsultacija o novoj Vladi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike izbornih lista koje su dobile mandate u parlamentu na konsultacije u vezi sa formiranjem nove Vlade Srbije, potvrđeno je agenciji Beta u više stranka.

Konsultacije su zakazane za ponedeljak.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je agenciji Beta da je koalicija DSS-Dveri dobila poziv i da će na konsultacije sa predsednikom ići u ponedeljak u 12.30.

Ona je kazala da će listu DSS-Dveri predstavljati ona, budući poslanik Miladin Ševarlić i predsednik Dveri Boško Obradović.

Sanda Rašković Ivić je kazala da će sa predsednikom razgovarati o strateškom usmerenju države, odnosno o Ustavu, raspisivanju referenduma za članstvo u NATO i Evropskoj uniji, vojnoj neutralnosti, kao i da će jedna od tema biti Kosovo.

“Jasno je da postoji većina, mi se na to nećemo osvrtati mnogo, ali ćemo predsedniku reći neke stvari koje moraju da budu kazane jer su značajne za funkcionisanje i usmerenje države”, rekla je Sanda Rašković Ivić, čija lista je osvojila 13 mandata u parlamentu.

U Demokratskoj stranci (DS) agenciji Beta je potvrđeno da će konsultacije sa predsednikom biti održane u ponedeljak u 11.00. DS je na izborima 24. aprila osvojila 16 mandata.

Pokret Dveri je saopštio da su i oni dobili poziv za konsultacije. Oni na konsultacije idu kao predstavnici liste DSS-Dveri.

U Pokretu “Dosta je bilo” Saše Radulovića kazali su da je poziv stigao juče, da će na razgovor sa Nikolićem ići predsednik pokreta Radulović, potpredsednici Dušan Pavlović i Aleksandar Stevanović, kao i Jasmina Nikolić.

Stevanović je kazao da je sastanak sa predsednikom Nikolićem zakazan za ponedeljak u 11.30.

“Ne očekujemo ništa posebno, evidentno je da ne možemo da imamo većinu. Biće to jedan kurtuozan razgovor”, rekao je Stevanović za agenciju Beta.

“Dosta je bilo” ima 16 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije.

Izvor:Beta
Previous Sve više povrtara se okreću proizvodnji cveća
Next Šešelj ne ide na konsultacije o novoj Vladi

You might also like

Politika

Banjaluka: Dva protestna skupa u gradu, obe strane pozivaju na mir i toleranciju

U centru Banjaluke danas u podne održaće se dva skupa – protest koji organizuju predstavnici opozicionih partija, kao i miting na čijem čelu će biti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Politika

Dačić: Albanska dijaspora planira zauzimanje srpskih predstavništva

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ima informacije da se u albanskoj dijaspori planira zauzimanjem nekog od diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u SAD ili u Evropi, kako

Društvo

Srbija u obavezi da isplati 310 miliona evra stare devizne štednje državljanima bivših republika SFRJ

Predlog izmena i dopunama zakona o regulisanju javog duga SR Jugoslavije po osnovu devizne štednje građana previđa obavezu države da isplati 310 miliona evra, izjavila je u četvrtak ministarka za državnu