Srbija: Predstavljen Mundio mobile, novi virtuelni mobilni operater

Srbija: Predstavljen Mundio mobile, novi virtuelni mobilni operater

Danas je RATEL predstavio novog, virtuelnog mobilnog operatora “Mundio mobile” koji planira da od septembra počne sa pružanjem usluge u Srbiji.

Reč je kompaniji koja je deo britanske “Mundio grupe” i planira da na tržištu Srbije pretežno pruža usluge međunarodnih pripejd poziva.

Direktor “Mundio mobile” Channa Kurera rekao je da će tokom ove godine ta kompanija početi da pruža usluge kako u Srbiji, tako i na Kipru, zatim i u Češkoj, Italiji.

Najavljujući usluge po povoljnijim cenama on je dodao da ta grupa želi da investira u Srbiji i otvara nova radnih mesta.

– Imamo ambiciozne planove u Srbiji i ponudićemo veliki izbor pripejd usluga, pripejd paketa i mesečnih pretplata za međunarodne pozive. Najvažnije nam je da korisnicima ponudimo najbolje i povoljnije usluge i olakšamo im konktakte sa korisnicima bilo u zemlji, ili inostranstvu. Naši servisi ponuduće besplatne pozive između korisnika u Srbiji kao i besplatne pozive ka korisnicima u ostalim zemaljama – rekao je Kurera.

Uvođenjenm jeftinijijih poziva omogućićemo i poslovnim srpskim korisnicima da smanje troškove telefoniranja, dodao je. Kako je naveo, u toku je procedura numeracije i kada se sa njom završi operator bi mogao da počne sa pružanjem usluga. Procenjuje da se to može očekivati, krajem leta, u septembru.

mobilni telefoni

Kurera je rekao da bi stručnjake iz Srbije počeli da anagažuju bar mesec dana pre toga i to prevashodno u oblasti podrške korisnicima, zatim u oblasti marketinga, prodaje, mrežnom operativnom centru…

On je dodao da će kada bude počeo da pruža usluge, “Mundio mobile” na tržištu Srbije koristiti brend pod kojim nastupa i u drugim zemljama -“Vectone mobile”.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, “Mundio” će raditi kao virtuelni mobilni operator i zakupljivaće pristup mrežnoj infrastrukturi operatora “Vip mobile”. To praktično znači da virtuelni mobilni operator nema svoju mrežu već zakupljuje mobilnu mrežu nekog od mobilnih operatora u zemlji u kojoj planira da pruža usluge “Mundio mobile” već pruža usluge milionima korisnika u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Portugaliji, Austriji, rečeno je na konferenciji.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je da su na tržištu prisutna tri mobilna operatora i da u Srbiji ima ukupno oko 9. 155.000 pretplatnika mobilne telefonije.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Raspisan konkurs za podsticajna sredstva za reciklere za 2016. godinu
Next Evropske berze: Lovci na povoljne akcije se vraćaju na tržišta

You might also like

Prehrambena industrija

Starbucks sve veći konkurent McDonald’su

Lanac kafeterija Starbucks ulazi u sve veću borbu sa McDonald’som, što je sjajna vest i za potrošače.

Kompanije

EPS ne planira poskupljenje struje u naredne tri godine

Trogodišnjim planom poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) nije planirano povećanje cene struje za garantovano snabdevanje domaćinstava i malih kupaca, piše Politika.

Nekretnine

Mercator ponovo prodaje nekretnine

Mercator će pokušati da iskoristi povoljnu situaciju na tržištu nekretnina kako bi prikupio deo novca potrebnog za poslovanje.