Između 2 i 3 milijarde dolara će se kretati ponude za Yahoo

Između 2 i 3 milijarde dolara će se kretati ponude za Yahoo

Još se u aprilu očekivalo da će ponude za Yahoo biti u rasponu od 4 do 8 milijardi dolara. Firma je rok za drugi krug podnošenja ponuda postavila u prvoj nedelji juna.

Očekuje se da će Verizon Communications Inc. i drugi ponuditi između 2 i 3 milijarde dolara za temeljni posao Yahoo Inc-a, što je manje nego što je taj internet pionir očekivao, rekli su upućeni izvori. Najvećim se favoritom smatra telekomunikacijski div, dok se za neke privatne firme očekuje da će dati niže ponude.

Neke od ponuda mogle bi biti i iznad očekivanog raspona od 2 do 3 milijarde dolara, rekli su neki izvori, jer je u interesu ponuđača da spuste tenzije na aukciji. Moguće je i da se neće sve ponude odnositi na celokupno ključno poslovanje i da će biti drugačije strukturirane. Yahoo je za drugi krug podnošenja ponuda postavio rok u prvoj nedelji juna, rekli su upućeni, no ne zna se je li to zadnji krug ili će slediti još jedan, dodali su.

Teško je odrediti vrednost Yahoovog web poslovanja jer je njegova tržišna vrednost od oko 35 milijardi dolara povezana s udelom u Alibaba Group Holdingu i Yahoo Japanu. Youssef Squali, analitičar u Cantor Fitzgeraldu, je u aprilu procenio da Yahoo vredi između 4 i 5 milijardi dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Beogradska berza: Solidno trgovanje, najprometniji Aerodrom
Next Sve više povrtara se okreću proizvodnji cveća

You might also like

Kompanije

Novo rukovodstvo Ravanice: Fabriku treba privatizovati, stanje neodrživo

U ćuprijsku Ravanicu ušlo je novo rukovodstvo koje poručuje da ovu fabriku konditorskih proizvoda treba privatizovati.

Kompanije

Alibaba: Sumnjivi podaci o prodaji

Nakon objave da su u jednom danu imali 278 miliona porudžbina, američka regulatorna komisija je posumnjala u istinitost podataka kompanije Alibaba.

Banke i finansije

UAE: Spajanjem dve banke stvorena najveća banka sa aktivom od 180 milijardi dolara

Prva banka Persijskog zaliva i Nacionalna banka Abu Dabija završile su spajanje, čime je stvoren najveći kreditor u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa imovinom od 180 milijardi dolara, koji će poslovati