Google: Otvoren konkurs za predloge naziva naredne verzije Androida

Google: Otvoren konkurs za predloge naziva naredne verzije Androida

Iako veliki broj ljudi očekuje da će Android N biti nazvan Nutella, na osnovu toga što Google imenuje svaku varijantu mobilnog operativnog sistema po nečem slatkom, vrlo je verovatno da ovoga puta to neće biti slučaj.

Nutella naziv je i dalje u opticaju ali Google je otvorio konkurs za javnost koja će po prvi put bili u prilici da predloži ime za sledeću verziju Android operativnog sistema preko novog Web sajta koji omogućava predlaganje sugestija direktno Google-u. Google navodi da su svi predlozi dobrodošli, ali da, naravno, zadržava svoje pravo da donese konačnu odluku o nazivu sledećeg operativnog sistema.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Miroslav Radaković: Za dobrog trgovca nema lošeg vremena
Next Starbucks sve veći konkurent McDonald'su

You might also like

Prehrambena industrija

Soko Štark dobio nagradu za najbolji odnos cene i kvaliteta

Nagrada za najpovoljniju kupovinu u Srbiji (Best Buy Award) za 2017/18, odlukom potrošača, pripala je kompaniji Soko Štark, prema veb anketi švajcarske organizacije za istraživanje tržišta Icertias.

IT

Apple skočio 6 odsto i postavio novi istorijski maksimum

Američki tehnološki gigant, Apple, objavio je rezultate poslovanja za fiskalni treći kvartal koji su potukli očekivanja tržišta u pogledu prihoda i dobiti, te broja prodatih jedinca iPhone-a.

Kompanije

Samsung u drugom tromesečju zabeležio profit preko 6.8 milijardi dolara

Kod tržišnih posmatrača postoji konsenzus da će u drugom tromesečju ove godine kompanija Samsung registrovati snažan rast.