U Šimanovcima otvorena fabrika Dr. Oetker

U Šimanovcima otvorena fabrika Dr. Oetker

Danas je u Šimanovcima otvorena prva fabrika u Srbiji Nemačke kompanije Dr. Oetker. U fabrici u koju je investirano 9,5 miliona evra radiće 192 zaposlena.

Fabrika je u okviru poslovnog kompleksa na 8.000 kvadrata, gde je i skladište i kancelarijski prostor.

Kapacitet fabrike je 6.000 tona godišnje proizvodnje 115 vrsta uglavnom praškastih proizvoda brendova Dr Oetker i sadašnjeg “C brenda” – nekadašneg asortimana preuzetog Centroproizvoda.

foto: insajder.net

foto: insajder.net

Proizvodnja je namenjena prodaji na tržištu Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Puštanju fabrike u rad prisustvovalo je rukovodstvo nemačke kompanije, premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Željko Sertić, ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Kompanija Dr Oetker posluje u Srbiji od 2001. kada je imala 12 zaposlenih. Dr Oetker je porodična kompanija sa tradicijom dugom više od 120 godina, a zapošljava oko 7.000 radnika. U Srbiji je 2011. preuzela slatki i praškasti asortiman Centroproizvoda i 123 zaposlena u tom preduzeću.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska berza: Današnji dan u znaku NIS-a, Belex15 skočio 0,9%
Next Nikolić održao konsultacije sa Vučićem

You might also like

Društvo

U prva tri meseca ove godine otkriveno 1200 falsifikovanih novčanica

U prva tri meseca ove godine otkriveno je 1.182 komada falsifikovanih dinarskih novčanica, što je za 2,1 odsto manje nego u istom periodu lane, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Najvažnije vesti

Ponude za Galeniku biće otvorene sledeće nedelje

Finansijske ponude za kupovinu Galenike biće otvorene sledeće nedelje, najavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Kompanije

Allianz planira otkup preostalog udela u francuskom Euler Hermes-u

Najveći nemački osiguravač Allianz objavio je u ponedjeljak da planira za oko 1,85 milijardi EUR kupovinu akcija francuske kompanije za osiguranje zajmova Euler Hermes, koje još nisu u njegovom vlasništvu.