Sukobi u Venezueli, opozicija traži ostavku predsednika Madura

Sukobi u Venezueli, opozicija traži ostavku predsednika Madura

Policija se sukobila sa hiljadama demonstranata u Karakasu koji su pokušali da dođu do sedišta izborne komisije kako bi tražili referendum o opozivu predsednika Nikolasa Madura.

Antivladin protest je treći za nedelju dana, a pošto je jedna manja grupa demonstranata pokušala da se probije kroz policijski kordon policija je bacila suzavac, prenosi AP.

Venezuelanska skupština, u kojoj većinu čine poslanici stranaka koje su opozicija predsenikovoj Socijalističkoj partiji, odbacila je juče uredbu o vanrednom stanju, koje je proglasio predsednik Nikolas Manduro zbog produbljivanja krize u ovoj južnoameričkoj državi bogatoj naftom.

Mandat predsednika Madura ističe 2019. godine, a opozicija je posle ubedljive pobede na parlamentarnim izborima u decembru obećala da će naći način da ga smeni u prvoj polovini 2016.

Poslanici su glasanjem konstatovali da uvođenje vanrednog stanja “produbljuje ozbiljan poremećaj ustavnog i demokratskog poretka Venecuele” i da je Maduro “donošenjem ove odluke ignorisao ustav”, prenosi AFP.

Izvor:Tanjug
Previous Dinar u silaznoj putanji prema dolaru, miruje prema evru
Next "Bliski susret" kineskih i američkih aviona iznad Južnog kineskog mora

You might also like

Nekretnine

Nekretnine SFRJ: Još 51 objekat u inostranstvu za raspodelu

Srbija je u Brazilu upravo predala slovenačkim diplomatama konzulat u Sao Paulou i vilu u Braziliji, ukupne vrednosti oko milion dolara, u okviru procesa sukcesije imovine posle raspada Socijalističke Federativne

Politika

Skupština Srbije: Formiran novi poslanički klub

U Skupštini Srbije danas je formiran novi poslanički klub “Za spas Srbije” čiji će predsednik biti bivša predsednica i poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.

Društvo

Vlada Srbije proglasila ništavnom odluku Prištine o preuzimanju srpske imovine na KiM

Vlada Srbije donela je odluku kojom je proglasila ništavnom uredbu Prištine o preuzimanju srpske imovine na Kosovu i Metohiji, kao što je ranije učinila i u slučaju Trepče, izjavio je