Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant koji se ikada pojavio na nekoj aukciji, Diamant Oppenheimer, od 14,62 karata, u sredu uveče je prodat za 51,3 miliona dolara u Ženevi.

Aukcijske kuće Sotheby&Christie, koje tradicionalno organizuju prolećnu aukciju skupocenog nakita, procenjivale su pre aukcije da dragulj vredi izmedju 38 i 45 miliona švajcarskih franaka.

Od plavog pravougaonog dijamanta napravljen je prsten, a njega okružuju dva manja dijamanta trapezastog oblika. Dijamant je dobio ime po britanskom draguljaru, seru Philip Oppenheimeru, koji je vladao tržištem dijamanata sredinom prošlog veka. On je bio vlasnik dragulja, a kasnije ga je poklonio svojoj supruzi.

Prodaja Diamanta Oppenheimer bila je kruna dvodnevne aukcije na obali Ženevskog jezera.

Kuća Sotheby držala je rekord najskupljeg dijamanta prodatog na aukciji, a reč je o plavom dijamantu Blue Moon of Josephine koji je prošle godine prodat magnatu iz Hong Konga za 48,4 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta.rs
Previous Republika Srpska se zadužuje još 60 miliona maraka
Next U Srbiji uskoro EU program za zapošljavanje

You might also like

Društvo

Cena hleba “Sava” ostaje nepromenjena i narednih šest meseci

Proizvođačka cena hleba „Sava“ će ostati 38,68 dinara po vekni, a malodajna maksimalno 46 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine Srbije.

Društvo

Roboti koji su uzeli posao ljudima dobili otkaze

U jednom restoranu u Kini, vlasnik je hteo da uštedi na radnicima, pa je umesto ljudi zaposlio robote, koji su, ipak, dobili otkaze.

Društvo

Izbeglice uzimaju poslove Austrijancima

Broj nezaposlenih u Austriji je porastao u martu pošto je dolazak azilanata u tu zemlju počela da beleži i statistika u okviru podataka o nezaposlenosti.