Cene stanova u Novom Beogradu ubrzano rastu, stan u Jurija Gagarina uskoro skuplji nego na Vračaru?

Cene stanova u Novom Beogradu ubrzano rastu, stan u Jurija Gagarina uskoro skuplji nego na Vračaru?

Tržište nekretnina u Beogradu je oživelo, a zbog velike tražnje već je došlo i do rasta cena nekretnina, naročito u blizini tržnih centara u Novom Beogradu.

Foto: Nebojša Nešovanović, youtube printscreen

Foto: Nebojša Nešovanović, youtube printscreen

“Tržište nekretnina doživljava ozbiljan rast i interesovanje investitora je rekordno. Velika likvidnost je donela i jeftine kredite koji su pokrenuli tražnju za stanovima, ali i za lokalima”, kaže Nebojša Nešovanović iz firme Jones Lang LaSalle (JLL).

Dodaje da je to posebno vidljivo na Novom Beogradu, najvećoj i najbogatijoj opštini u Srbiji.

“Projekti kao što je, na primer, stambeno-poslovni kompleks “A blok”, postavili su nove standarde u stanogradnji i uspostavili novi odnos prema tržištu. Ovakvi projekti su veliki podsticaj i drugim investitorima da pokrenu godinama zapuštene lokacije na Novom Beogradu i da krenu njihovim stopama”, ocenjuje Nešovanović.

Prema njegovim rečima, to je pokrenulo novi, dugo očekivani ciklus u stanogradnji i prometu stanova, oživelo tržište i pokrenulo građevinsku operativu.

Posledica je i rast cene stanova u okolini Delta Cityja od gotovo 30 odsto u prethodne dve godine”, navodi Nešovanović i dodaje da ovo može imati veoma pozitivan uticaj na razvoj Beograda.

Smatra da je za očekivati da takva tražnja podstakne dalju izgradnju i da se šire područje oko tržnog centra Delta City transformiše u prestižni stambeni i poslovni centar Beograda.

Kupci novih stanova u tom delu grada, kako kaže, dolaze iz imućnijeg dela populacije koja dosta troši na garderobu, restorane, putovanja i sl.

Formiranje novog centra u blokovima

Foto: multivision.rs

Foto: multivision.rs

Ocenjujući da će se novi centar sa prestižnim radnjama i restoranima vrlo brzo formirati u novim blokovima oko Delta Cityja, Nešovanović konstatuje da se ne bi iznenadio “da se vrlo brzo desi nezamislivo – da stan ili lokal u ulici Jurija Gagarina košta više nego u centru ili na Vračaru”.

“Transakcije u kojima smo posredovali u prethodnih godinu dana i koje očekujemo da završimo do kraja ove godine prevazilaze vrednost od milijardu evra. To je u nekom ranijem periodu bilo nezamislivo za naš region”, naveo je on, podsetivši da je JLL u 2015. posredovala, između ostalog, i u prodaji tržnih centara Delta City i Ušće.

Izvor:Tanjug
Previous Potpisan protokol o pristupanju Crne Gore NATO savezu
Next Sirija: Vladine snage preuzele kontrolu nad više naselja u okolini Damaska

You might also like

Nekretnine

Ovo je najskuplja oglašena kuća u Kini

Ova kuća od milijardu juana je najskuplja oglašena stambena nekretnina u kontinentalnoj Kini.

Nekretnine

Španija: Porasla cena zakupa stana, prvi put u 8 godina

Promet na tržištu nekretnina u Španiji povećan je u prvoj polovini 2016. godine za 19.6 odsto, u poređenju sa istim periodom prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Javnobeležničke komore Španije.

Nekretnine

Zgrada Beobanke prodata za 4,25 miliona evra

Zgrada Beobanke na Zelenom vencu je na javnom nadmetanju prodata za 4.250.000 evra.