Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Najprometnijih deset aerodroma na teritoriji bivše Jugoslavije uslužili su preko četiri miliona putnika tokom prva četiri meseca ove godine, a lidersku poziciju u pogledu rasta drži aerodrom u Skoplju, piše portal EX-YU Aviation News.

Ovaj glavni aerodrom u Makedoniji zaključno sa aprilom uslužio je 466.956 putnika što je povećanje od 25% u odnosu na isti period prošle godine.

Sledi Dubrovački aerodrom sa rastom od 21 odsto nakon jake sezone tokom zime. Iako su zvaničnici ove kompanije najavili rast od tri odsto za ovu godinu, ovaj aerodrom očekuje prometno leto s obzirom da će na njega sletati 54 avio-kompanije iz 24 zemlje.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ je zadržao poziciju najprometnije vazdušne luke u regionu sa 1,2 miliona putnika, registrovavši pad od 2,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo smanjenje je pre svega posledica pada broja avio-operacija. Uprkos ovom negativnom trendu, beogradski Aerodrom očekuje da će uslužiti oko pet miliona putnika ove godine.

Ljubljanski aerodrom je takođe zabeležio pad broja putnika od 0,7 odsto, pre svega usled lošije statistike u aprilu u odnosu na isti mesec prošle godine. Ljubljanski aerodrom očekuje slabiji rast od prošlogodišnje uz očekivani broj putnika na godišnjem nivou od 1,5 miliona putnika.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Od države 100.000 radnika čeka 300 miliona evra
Next Imlek se povlači sa Beogradske berze

You might also like

Najvažnije vesti

Berza nije rulet: U koje akcije uložiti novac?

Ukoliko ne želite da vaš novac “skuplja prašinu” u banci, za šta ćete dobiti minornu naknadu, ili čak ni to, i ne želite previše da rizikujete, pročitajte u koje akcije

IT

Alphabet usklađuje poslovanje sa odredbama Evropske komisije

Američki tehnološki gigant Alphabet, koji je kažnjen u junu sa rekordnih 2,4 milijarde EUR od strane Evropske komisije zbog favorizovanja svojih servisa za prodaju, predao je Komisiji plan regulisanja svog

Makroekonomija

Svetska banka: Rast BDP-a Srbije biće 3 odsto

Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 %, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 %, saopštila je Svetska banka u najnovijem izveštaju o globalnim ekonomskim perspektivama.