Skupština Alfa plama 16. juna, predložena dividenda 1.000 dinara po akciji

Skupština Alfa plama 16. juna, predložena dividenda 1.000 dinara po akciji

Odbor direktora vranjskog proizvođača peći i štednjaka, Alfa plam, sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 16. jun, a na dnevnom redu je, između ostalog, usvajanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se akcionarima, isto kao i prošle godine, na ime dividende isplati 157,3 miliona dinara odnosno 1.000 dinara bruto po akciji (dividendni prinos od oko tri odsto). Kao dan dividende utvrđen je dan skupštine, 16. jun. Preostali iznos od 603,9 miliona dinara kompanija će zadržati kao neraspoređenu dobit.

Jedna od tačaka dnevnog reda skupštine je i obaveštenje akcionara o realizaciji prve faze akvizije prava industrijske tehnologije i robne marke Calux.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Ko utaji više od 5 miliona dinara krivično odgovara
Next Ole Hansen: Rebalans na tržištu, uskoro cena nafte na 50 USD

You might also like

Berza

Wall Street: Indeksi pod pritiskom energetskog sektora

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija pale, najviše u energetskom sektoru jer su cene nafte pale na najniže nivoe od novembra prošle godine.

Berza

Beogradska berza: Skroman promet i pad indeksa na početku meseca

Prvi trgovački dan u martu doneo je pad beogradskog berzanskog tržišta uz prilično skroman promet. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 12,1 milion RSD (97,7 hiljada EUR), dok je indeks

Berza

Beogradska berza: Nastavljen rast akcija

Rast beogradskog tržišta akcija nastavljen je i danas, uz neveliku investicionu aktivnost.