Novi Zeland: Cena farmi porasla na 18.000 EUR po hektaru

Novi Zeland: Cena farmi porasla na 18.000 EUR po hektaru

Prosečna cena farmi na Novom Zelandu je povećana, međutim broj prodanih farmi je u opadanju, pokazuju podaci nacionalnog Instituta za nekretnine (Real Estate Institute).

Po najnovijem mesečnom izveštaju, broj prodanih farmi u periodu februar-april 2016. je za 16 odsto manji u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Tokom aprila ove godine prodane su 144 farme, što je za 10% manje u odnosu na isti mesec prošle godine i za 6,5 odsto manje od proseka poslednjih pet godina.

Prosečna  prodajna  cena u aprilu iznosila je 30 hiljada novozelandskih dolara (oko 18.000 EUR), što je za 10,3 viša cena u odnosu na prethodni mesec i 4,6 odsto skuplje nego u aprilu 2015.,  navodi se u izveštaju.

Izvor:Agencije
Previous Wall Street: Zabrinutost zbog inflacije
Next Azijske berze zabeležile pad, dolar skočio

You might also like

Poslovni prostor

Panorama Voždovac: Cena kvadrata oko 1.500 evra sa PDV-om

Prodaja stanova u stambeno-poslovnom kompleksu Panorama Voždovac počela je nedavno i već je rezervisana ili kupljena većina stanova koji su ponuđeni kupcima, rečeno je na konferenciji za medije povodom početka

Najvažnije vesti

Najskuplji stan u Srbiji prodat za 700.000 evra

Tokom 2017. godine prodato i kupljeno preko 33.600 stanova.

Rezidencijalne nekretnine

Počela izgradnja 20 stanova za izbeglice u Prokuplju

Kod sportske hale Zoran Đinđić u Prokuplju počela je izgradnja zgrade od 20 stanova, za izbegla lica sa teritorije Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja žive na teritoriji prokupačke opštine.