Ko utaji više od 5 miliona dinara krivično odgovara

Ko utaji više od 5 miliona dinara krivično odgovara

Udruženje poreskih savetnika Srbije podneće zahtev Ministarstvu pravde da ubuduće limit za podnošenje krivičnih prijava u slučaju poreske utaje ne bude 150.000 dinara, već pet miliona dinara, odlučeno je na Kongresu poreskih savetnika u Aranđelovcu.

Razlog tome je, kako je zaključeno na Kongresu, da se rasterete tužilaštvo i sudovi, koji su sada preopterećeni banalnim slučajevima, koji mogu efikasnije da se rešavaju u prekršajnom postupku.

– Osim toga, predložićemo Ministarstvu pravde da se u krivičnom postupku ne procesuiraju poreski obveznici koji izvrše samoprijavu neprijavljenih poreskih prihoda ako od tih prihoda nakon samoprijave plate porez i kamatu – navode za Danas u Udruženju poreskih savetnika.

Na Kongresu se, između ostalog, razgovaralo o primeni zakona o porezu na dobit pravnih lica, kao i zakonu o porezu na dohodak građana, kao i o usaglašavanju tek donetog Zakona o inspekcijskom nadzoru i Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Izvor: GdeInvestirati/Danas.rs
Previous Viši sud u Beogradu presudio: Radikali ne idu u Hag
Next Skupština Alfa plama 16. juna, predložena dividenda 1.000 dinara po akciji

You might also like

Najvažnije vesti

Beogradska Ikea biće otvorena 10. avgusta

U četvrtak 10. avgusta, u Beogradu će biti otvorena Ikeina robna kuća, kojom se ona posle 26 godina vraća u Srbiju, izjavio je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor IKEA jugoistočna Evropa.

Kompanije

Firme koje se ne digitalizuju nestaće sa tržišta

Ko ne uloži u digitalizaciju preduzeća, za koju godinu nestaće sa tržišta i zato je neophodno što pre ući u proces “hoda sa vremenom”.

Društvo

Uzmi račun i pobedi: Od danas moguće slanje koverti sa računima

Koverte s fiskalnim računima i slipovima od danas mogu da se šalju za državnu nagradnu igru ”Uzmi račun i pobedi”!