Sastanak Vučića sa predstavnicima MMF-a

Sastanak Vučića sa predstavnicima MMF-a

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima MMF-a Džejmsom Rufom i Kimom Daehangom.

Predstavnici MMF će na sastanku sa Vučićem razgovarati o ekonomskom programu nove vlade, ali će Misija MMF-a doći u zvaničnu posetu Srbiji tek po formiranju vlade, rekao je juče Tanjugu Kim, koji je stalni predstavnik MMF-a u Beogradu.

“Ovo je samo kratka tehnička poseta. Voleli bi da razgovaramo generalno o ekonomskom programu nove vlade. Sledeća revizija bi usledila nakon formiranja vlade”, precizirao je Kim.

Prema njegovim rečima, MMF je načelno planirao posetu Misije Srbiji sredinom juna, ali će verovatno na današnjem sastanku biti potvrđen tačan datum naredne posete.

Poslednja poseta Misije MMF-a Srbiji trajala je od 18. do 26. februara, kada je započeta, ali nije zaključena četvrta revizija aranžmana.

Srbija je sa MMF-om zaključila Stend baj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko 1,2 milijarde evra.

Vučić je u više navrata naglasio da vlada nema nameru da povlači taj novac.

Izvor:Tanjug
Previous Konkurs za esej Misije OEBS-a u Srbiji, nagrada: besplatno učešće u Varšavi
Next APR: Broj novoosnovanih firmi u Srbiji za duplo veći

You might also like

Politika

Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju novih poglavlja sa Srbijom

Zvanično je potvrđeno da je EU postigla konsenzus oko otvaranja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom, pošto nijedna od 28 zemalja članica EU nije uložila primedbu na nacrt teksta o

Makroekonomija

Srpski rast treba biti brži tri puta od EU

Direktor Austrijskog instituta za ekonomska istraživanja Karl Aiginger izjavio je da bi zemlje poput Srbije morale da beleže stopu rasta i do tri puta veću od zemalja EU, a da industrijski razvijene

Makroekonomija

Katalonija – ekonomske posledice nezavisnosti

Ako se izuzmu ekstremni scenariji, obojeni emocijama „visokog napona“, da bi Katalonija u slučaju otcepljenja preporodila svoju ekonomiju poput Feniksa, ili se, naprotiv, strmoglavila kao arogantni Ikar, još nema pouzdane