Tigar povećao prihode u prvom kvartalu, gubitak smanjen na 81 milion dinara

Tigar povećao prihode u prvom kvartalu, gubitak smanjen na 81 milion dinara

Pirotski holding Tigar objavio je da je u prvom tromesečju tekuće godine zabeležio konsolidovani poslovni prihod od 836,9 miliona dinara što je povećanje od 19,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Poslovna dobit kompanije je skočila 86,3 odsto na 47,5 miliona dinara, dok je usled visokih finansijskih rashoda ostvaren neto gubitak od 81,1 milion u odnosu na minus od 110,9 miliona dinara u istom periodu prošle godine.

Poslovni segment Obuća je zabeležio rast prodaje od 30 odsto, uprkos naturalnom padu proizvodnje od 27 odsto. Ovo je posledica činjenice da je struktura proizvodnog programa promenjena u korist sigurnosne i modne obuće namenjene izvozu, dok je veliki pad proizvodnje od 68 odsto zabeležen u programima niske obuće namenjene domaćem tržištu.

Akcije Tigra od početka godine beleže rast vrednosti od 31,6 odsto, a po poslednjoj ceni od 100 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 171,8 miliona dinara (1,4 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Nebojša Katić: Za države koje nisu sišle s uma, Argentina orijentir šta ne treba raditi
Next Skupština Energoprojekta 15. juna, predložena dividenda 20 dinara po akciji

You might also like

Najvažnije vesti

Telekom Srbija prestigao NIS po dobiti

Železara „Smederevo” će najverovatnije na kraju 2015. godine biti najveći gubitnik sa minusom od 17,7 milijardi dinara.

Industrija

Kompanija Tigar u 2016. imala gubitak od 307 miliona dinara

Pirotski Tigar, koji se nalazi u procesu finansijskog restrukturiranja, produbio je gubitak u prošloj godini, pokazuju finansijski izveštaji kompanije objavljeni na Beogradskoj berzi.

Industrija

Još jedan neuspešni pokušaj prodaje AHA Mura Prvi iz Pirota

Prodaja fabrike u stečaju AHA Mura Prvi maj proglašena je neuspešnom, jer, po rečima stečajnog upravnika Miroljuba Dimitrijevića, nije bilo zainteresovanih kupaca.