Farmaceutska kompanija Pfizer kupila Anacor Pharmaceuticals

Farmaceutska kompanija Pfizer kupila Anacor Pharmaceuticals

Američka farmaceutska kompanija Pfizer za 5,2 milijarde dolara kupuje, specijalizovanu za lečenje ekcema, kalifornijsku biotehnološku firmu Anacor Pharmaceuticals.

Anakorov lek za ekcem, pod nazivom “crisaborole”, trenutno razmatra američka Uprava za hranu i lekove, a ukoliko ga odobri, njegova prodaja bi, prema procenama Pfizera, mogla doneti prihode od preko dve milijarde dolara, prenosi američka agencija AP.

Odbori direktora dve kompanije su, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, odobrili ugovor o spajanju, prema kom će Pfizer platiti 99,25 dolara za svaku akciju Anacora.

Posle ovog saopštenja, akcije Pfizera su pale za 0,8 odsto, na 32,92 dolara, dok su akcije Anacora skočile za čak 54,3 odsto, na 98,79 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Alfa plam: Rast prihoda i pad profitabilnosti u prvom kvartalu
Next Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code - share destinacije

You might also like

IT

Wall Street predlaže da iPhone napravljen u Americi bude skuplji za 100 ili 200 dolara

Apple, njegovi dobavljači i kompanije koje su angažovane na sklapanju iPhone telefona, razgovaraju o pronalaženju načina da proizvode ove telefone u SAD.

Telekomunikacije

Nokia za 347 miliona evra preuzima kompaniju Comptel

Nokia je objavila kako za 347 miliona evra namerava da kupi domaću finsku kompaniju Comptel, koja se bavi softverom koji telekomunikacijski operateri koriste za upravljanje svojom opremom i mrežom.

Kompanije

Kakva sudbina čeka Petrohemiju?

HIP Petrohemija iz Pančeva čeka restruktuiranje ili stečaj. Zbog pozitivnog poslovanja i razumevanja ključnih poverilaca, sindikalci se nadaju dobrom rešenju.