Dug starog korisnika novi vlasnik ne mora da plati EPS-u

Dug starog korisnika novi vlasnik ne mora da plati EPS-u

Direktor Agencije za restituciju izjavio je da EPS nema zakonskog osnova da traži od vlasnika naplatu dugova prethodnog korisnika.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je da nema zakonskog osnova da EPS traži od vlasnika kojem je vraćena imovina naplatu dugova prethodnog korisnika.

Povodom slučaja porodica Stepanović iz Beograda koja je restitucijom dobila nekretninu “punu” neplaćenih računa, Sekulić je kazao da EPS može da se ugleda na Infostan koji je za razliku od njih tužio prethodnog vlasnika za naplatu duga.

“Ne može neko ko nije živeo i koristio u jednom stanu da plati dug nekog drugog, to je prosta stvar”, rekao je Sekulić.

Na pitanje ko će naterati EPS da postupi po zakonu, Sekulić je kazao- jedino sud.

Podsetimo, prethodni korisnici spornog stana su se odselili u Francusku, a EPS porodici Stepanović, kako tvrde, neće da uključi struju dok ne plate dug.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Azijske berze: Blagi rast drugi dan zaredom
Next Zapadne sile za ukidanje embarga na oružje Libiji, Moskva smatra da treba sačekati

You might also like

Kompanije

Iz EPS-a odlazi 2.000 radnika do kraja godine

Predstavnici MMF i EPS dogovorili su da se problem prekobrojnih radnika rešava prevremenim penzionisanjem i dobrovoljnim odlaskom zaposlenih, piše “Blic”.

Tema dana

Vučić: Gasna interkonekcija između Srbije i Bugarske u junu ili julu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi gasna interkonekcija između Bugarske i Srbije trebalo da počne da se gradi u junu ili julu ove godine.

Najvažnije vesti

Za PKB zainteresovana samo jedna firma, za RTB sedam

Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu za