Čadež: Rusi i Nemci zainteresovani za FAP, ima nade i za Budimku

Čadež: Rusi i Nemci zainteresovani za FAP, ima nade i za Budimku

Privredna komora Srbije aktivno je uključena u rešavanje problema pribojskog FAP-a i pronalaženje rešenja za ozdravljenje i reorganizaciju ove kompanije u skladu sa kapacitetima, tržišnim uslovima i okolnostima, izjavio je juče predsednik PKS Marko Čadež.

“Možda ne možemo da pravimo kamione, kao što smo pravili u staroj Jugoslaviji, tog tržista više nema, ali treba videti šta možemo – da radimo remonte, ili neke rezervne delove, za šta nam trebaju partneri u inostranstvu“, rekao je Čadež.

On je kazao da takođe treba razmotriti da li deo radnika može da se angažuje u nekim drugim segmentima i da proizvodi ono što u Srbiji može da opstane.

On je dodao da su predstavnici PKS direktno razgovarali sa ruskim i nemačkim kompanijama koje su zainteresovane za saradnju sa pribojskim FAP-om.

Upitan za kompaniju „Budimka“ rekao je da ima potencijala za kupovinu iz stečaja i videćemo kako će se situacija razvijati“, rekao je Čadež.

Kako je dodao, kupaca i partnera sigurno ima, ističući da su mu se javile tri, četiri velike kompanije koje su zainteresovane za neke delove Budimke ili eventualne kooperacije.

“Rešenja postoje,ali moramo samo da se izmestimo iz nečega što smo ranije imali, da vidimo koji deo nekadašnjih velikih sistema može da opstane, šta može možda drugo da radi, kako bi ljudima ljudima omoguli da proizvode i imaju posao“, rekao je Čadež.

Izvor:Tanjug
Previous Dinar stagnira prema evru, u utorak 122,65 dinara za evro
Next Jermenija i Azerbejdžan potvrdile dogovor o primirju u regionu Nargono-Karabah

You might also like

Najvažnije vesti

Sberbanka blokira prodaju Agrokorovih preduzeća u Srbiji

Ruska Sberbanka predala je nadležnim sudovima u Beogradu i Zrenjaninu zahteve za zabranu prodaje imovine Frikoma i Dijamanta koji posluju u sastavu Agrokora, tvrdi u petak beogradska štampa.

Štednja

Šta je isplativije – državni zapisi ili štednja u banci?

Kako su kamatne stope na štednju izuzetno niske, a Narodna banka Srbije priprema mere kojim će stimulisati građane da deviznu štednju od 9,1 milijardu evra uloži u hartije od vrednosti

Energetika i naftna industrija

Vrbas: Toplane preko komšijskog zida nezakonito naplaćuju grejanje

Iako ga je Ustavni sud proglasio neustavnim, Nadzorni odbor JKP “Standard” iz Vrbasa, usvojio je novi-stari Pravilnik o pružanju grejnih usluga.