Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code – share destinacije

Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code – share destinacije

Proširivanjem code – share sporazuma sa avio-kompanijom AirBerlin, nacionalna avio-kompanija Air Serbia će putnicima iz naše zemlje omogućiti letove sa samo jednim presedanjem do pet destinacija u Sjedinjenim Državama, uključujući Boston i San Francisko.

Kako je saopštio domaći avio-prevoznik, Air Serbia će, prema proširenom sporazumu, dodeliti svoju JU oznaku na osam letova nedeljno koje obavlja avio-kompanija AirBerlin između Diseldorfa i San Franciska, kao i na pet letova nedeljno između Diseldorfa i Bostona. 

Nove linije dopunjuju sporazum potpisan u januaru 2016. godine, koji putnicima omogućava da Air Serbiom lete između Beograda i Čikaga, Njujorka i Majamija sa samo jednim kratkim presedanjem u Nemačkoj.

Izrazivši zadovoljstvo zbog povećan broja code – share destinacija u SAD, generalni direktor Air Serbije Dane Kondić je istakao da će ponuda dodatno biti proširena u junu, “kada ćemo uspostaviti direktne letove između srpske prestonice i Njujorka, koje ćemo obavljati pet puta nedeljno”.

foto: commons.wikimedia.org

foto: commons.wikimedia.org

Air Serbia je ovim sporazumom proširila i svoju mrežu linija u Evropi, uspostavljajući code – share saradnju na letovima AirBerlin između Diseldorfa i Bolonje, Firence, Venecije, Rejkjavika i Stokholma, a druge strane, putnici AirBerlina uskoro će moći da rezervišu sedišta na letovima Air Serbije između Beograda i Ohrida, Hamburga, Dubrovnika, Splita, Zagreba, Pule i Ljubljane uz jedinstvenu kartu koja pokriva celo putovanje.

Nacionalna avio-kompanija se priprema za uvođenje dugolinijskih letova za Njujork 23. juna 2016. godine, čime će ponovo uspostavili dugo očekivani vazdušni most između Srbije i Sjedinjenih Država. 

Ovaj transatlantski let obavljaće se avionom Airbus A330, koji je konfigurisan u dve kabine, sa 18 sedišta u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Farmaceutska kompanija Pfizer kupila Anacor Pharmaceuticals
Next Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

You might also like

IT

HTC: Gubitak zbog pada prodaje

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit.

Makroekonomija

Irska: Bogatstvo poljoprivrednih divova poraslo za 32 odsto

Bogatstvo 20 najbogatijih porodica povezanih s poljoprivredom narasla je za 2,1 milijardi evra u 2015. godini.

Kompanije

“Ryanair” smanjuje cenae karata i do 9 odsto

Irski niskobudžetni avioprevoznik “Ryanair” poručio je, uz objavu poslovnih rezultata, da bi cene karata za letove na pojedine destinacije mogaoda smanji i do 9 odsto, s obzirom na pojačanu konkurenciju