Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal koji zbog sezonskog karaktera delatnosti nisu previše značajni, ali mogu nagovestiti trend poslovanja u tekućoj godini.

Kompanija je u periodu januar-mart ostvarila nekonsolidovani poslovni prihod od 789,9 miliona dinara što je povećanje od 21,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Poslovna dobit kompanije iznosila je 8,8 miliona dinara u odnosu na gubitak od 20,4 miliona dinara u istom periodu 2015. Neto dobit za prvi kvartal dostigla je 13,1 milion dinara i četiri puta je viša u odnosu na isti period lani.

Jedinstvo je prilikom objavljivanja godišnjeh izveštaja izvestilo da u ovoj godini očekuje prihod veći za oko 20 odsto odnosno nivo realizacije kao u 2014, navodeći da već u prvom kvartalu kompanija ima obezbeđeni posao u planiranom obimu.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Don Don 2017. u Srbiji otvara fabriku tosta
Next Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

You might also like

Najvažnije vesti

Ova kompanija ne zapošljava ljude mlađe od 55 godina

“EverYoung”, tehnološka kompanija iz Seula, ima veoma neobičan uslov pri zapošljavaju novih radnika… 

Najvažnije vesti

OTP preuzeo Vojvođansku banku za 125 miliona evra

Mađarska OTP banka kupila je u petak 100% vlasništva u Vojvođanskoj banci i NBG Leasingu za 125 miliona EUR, dok se zaključenje transakcije očekuje do kraja ove godine.

IT

Microsoft gubi 70% prihoda godišnje u mobilnom segmentu

Microsoft je u takvoj situaciji da u slučaju da ne smisli adekvatnu strategiju da popravi svoje poslovanje smartfonima, preti mu opasnost njegovog obustavljanja.