Moguće veće nadoknade za porodilje

Moguće veće nadoknade za porodilje

Povodom Međunarodnog dana porodice ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da će među prvim zakonima biti donet zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

“Danas je Svetski dan porodice, ono što nas čini boljim i vrednijim postojanja. Svi bi trebalo da posvetimo više vremena i pažnje onima koje iskreno volimo. Naravno, i država bi to morala da radi”, rekao je Vulin na televiziji Pink, i dodao da u Srbiji ni u teškoj ekonomskoj situaciji nije umanjeno nijedno socijalno davanje i da je sačuvan nivo postignutih prava kad je reč o zaštiti porodice, počev od dečjeg i roditeljskog dodatka i porodiljskih nadoknada.

“Jedan od prvih zakona koje ćemo doneti je zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Proširićemo obuhvat porodilja koje će dobijati nadoknadu i nadam se da ćemo tu nadoknadu uspeti i da povećamo”, rekao je ministar.

On je ukazao da se mora govoriti i o onim ne tako lepim stvarima, a to je nasilje u porodici i zlostavljanje žena i dece.

“I o tome moramo da govorimo, i to glasno, da bi se takve pojave prepoznale, osudile i kaznile”, zaključio je Vulin.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Sankcije nisu prepreka za saradnju Nemačke i Rusije
Next Wall Street pao treću nedelju zaredom, skok evropskih berzi

You might also like

Politika

Dva pritvorenika iz Gvantanama prebačena u Srbiju

Dva pritvorenika iz američkog vojnog zatvora Gvantanamo na Kubi prebačena su u Srbiju, saopštile su danas američke vlasti.

Društvo

“Dan otvorenih vrata” u Narodnoj banci Srbije

Narodna banka Srbije će u subotu, 2. aprila, od 10 do 16 časova obeležiti “Dan otvorenih vrata”. Tog dana najširoj javnosti biće otvorena vrata zgrade u Ulici kralja Petra 12.

Društvo

Nemačka: Nezaposlenost najniža od 1990. godine

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj u oktobru je pala na 5,4 odsto, jer je plodno tržište rada u najjačoj evropskoj ekonomiji iskoristilo tradicionalni jesenji porast zaposlenosti.