Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal iz kojih se teško može ostvariti uvid u poslovanje kompanije u ovom periodu.

Glavna proizvodna jedinica, Metalac Posuđe, zabeležila je rast poslovnih prihoda od 13,5 odsto na 722,9 miliona dinara, poslovna dobit je skočila 18,7 odsto na 95,8 miliona dinara, dok je bruto dobitak povećan 14,2 odsto na 81,2 miliona dinara.

Kada je u pitanju izvoz, zavisno preduzeće Metrot koje posluje na ruskom tržištu registrovalo je rast prodaje od 53,9 odsto na 1,3 miliona evra, dok je neto dobit kompanije smanjena 69,2 odsto na 83,2 hiljade evra. Ovaj veliki pad profitabilnosti Metrota delimično je posledica činjenice da je ova kompanija prošle godine zabeležila visoke pozitivne kursne razlike u prvom tromesečju.

Akcije Metalca od početka godine beleže rast vrednosti od 12,2 odsto, a na poslednoj ceni od 2.758 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 2,8 milijardi dinara (22,9 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto
Next EU donirala 70 mašina školi

You might also like

Najvažnije vesti

Forbes: Top 100 najvrednijih brendova u 2017.

Na Forbesovoj listi Top 100 najvrednijih brendova, u odnosu na prošlu godinu, situacija na vrhu liste je nepromenjena.

Telekomunikacije

Hrvati sada zainteresovani i za kupovinu Telekoma Srbije

Hrvatski telekom (HT) je kupovinom Crnogorskog telekoma napravio tek prvi korak ka cilju da postane najveći operater u Jadranskom regionu, piše Poslovni dnevnik.

Kompanije

Italijani zainteresovani za “Mura Prvi maj”

Italijanska kompanija Miroglio zainteresovana je za kupovinu preduzeća AHA Mura Prvi maj, saznaje pirotski portal Plus online.