Mark Zuckerberg – čovek koji svaki dan zarađuje 4,4 miliona dolara

Mark Zuckerberg – čovek koji svaki dan zarađuje 4,4 miliona dolara

Na svetu postoje samo tri osobe koje su svakog dana u životu zaradile više od tri miliona dolara po danu, a jedan od njih je Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg, osnivač i direktor Fejsbuka, u subotu je napunio 32 godine, a osim rođendana imao je još nekoliko razloga za slavlje. S bogatstvom koje se procenjuje na 51.8 milijardi dolara, Zuckerberg je jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Kada se celo njegovo bogatsvo podeli sa njegovim godinama, dolazimo do računice da je on od svog rođenja do danas svaki dan zaradio 4,4 miliona dolara. Naravno, postoje i drugi načini kako izračunati nečiju zaradu na dnevnom novou, ali primer Marka Zuckerberga govori koliko mnogo mogu zaraditi giganti današnjeg biznisa.

foto: mnhousewhisperer.com

foto: mnhousewhisperer.com

Po istoj računici, Bill Gates, najbogatiji čovek na svetu, do svoje 60. godine svaki je dan zaradio 3,5 miliona dolara. Jeff Bezos, vlasnik Amazona, svaki dan je zaradio 3,3 miliona dolara, s tim što se njegov dnevni prosek dramatično povećao od prošle godine. Zanimljivo je da su njih trojica jedini koji su svaki dan svog života zaradili više od tri miliona dolara.

Dvojac iz Googlea Sergey Brin i Larry Page dnevno je zarađivao 2,3 miliona dolara, Amancio Ortega, osnivač i vlasnik Zare 2,4 miliona, a Warren Buffett 2.2 miliona dolara dnevno.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Prijave poreza na velike plate i primanja još danas
Next City Expert: Kako do stana bez provizije?

You might also like

Društvo

Novi Zeland zadržao postojeću zastavu

U drugom krugu glasanja na referendumu o nacionalnoj zastavi 56,6 odsto Novozelanđana se odlučilo za postojeću “Union Jack and the Southern Cross”.

Politika

Vučić odgovorio Izetbegoviću: Tolerisaćemo pretnje, jer ne znam alternativu

Premijer Aleksandar Vučić odgovorio je na najave Bakira Izetbegovića da će BiH pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju.

Društvo

Zvanična podrška Hrvatske za otvaranje poglavlja 23

Hrvatska je, nakon duže od tri meseca protivljenja na današnjem sastanku Radne grupe za proširenje i pregovore o pristupanju (COELA), dala zvaničnu saglasnost na nacrt zajedničke evropske pregovaračke pozicije za poglavlje