Apple: Ulaganje od milijardu dolara u aplikaciju za taksi usluge

Apple: Ulaganje od milijardu dolara u aplikaciju za taksi usluge

Više od 11 miliona vožnji dnevno ima aplikacija Didi Chuxing, što znači da mu tržišni udeo doseže 87 odsto.

Apple ulaže milijardu dolara u kineski Didi Chuxing, aplikaciju za taksi usluge, koja u Kini ima veći tržišni udeo nego američki konkurent Uber, saopštio je u petak Apple.

Appleov izvršni direktor Tim Cook navodi kako su se na taj potez uz ostalo odlučili i zbog boljeg razumevanja kineskog tržišta. Za Didi Chuxing, ranije poznatog kao Didi Kuaidi, to je najveća investicija u istoriji. Kompanija ima više od 11 miliona vožnji dnevno, što znači da mu tržišni udelo dostiže 87 odsto.

S druge strane, američki Uber teško se probija na kinesko tržište, pa je nedavno priznao da na tom tržištu godišnje gubi više od milijardu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Spiegel: Izbeglička kriza, Nemački strah
Next Aerodrom Nikola Tesla: Prihod u prvom kvartalu 1,76 milijardi dinara

You might also like

Kompanije

U Novom Pazaru pokrenut stečaj fabrike Prva petoletka

Stečajni postupak fabrike Delovi u Novom Pazaru u sastavu Prve petoletke, na predlog Ministarstva privrede pokrenuo je Privredni sud u Kraljevu, dok je prvo ročište zakazano za 4. maj.

Transport

Volkswagen: Operativna dobit veća za 28 odsto

Operativna dobit Volkswagena porasla je u prvom tromesečju 28 odsto na godišnjem nivou, poduprta rastom prihoda temeljnog brenda koji se nastavlja oporavljati nakon skandala zbog varanja na testovima emisija gasova

Preduzetništvo

Bespovratna sredstva od 15.000 evra za srpske startupe iz oblasti klimatskih promena

Climate — KIC Startup Accelerator je program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena i aktivan je u 9 zemalja.