Zajednička vojna vežba Azerbejdžana, Turske i Gruzije

Zajednička vojna vežba Azerbejdžana, Turske i Gruzije

Azerbejdžan, Turska i Gruzija održaće zajedničku vojnu vežbu, izjavio je danas ministar odbrane Azerbejdžana Zakir Gasanov, nakon sastanka šefova Ministarstva odbrane tri zemlje u azerbejdžanskom gradu Gabala.

Cilj zajedničke vojne vežbe je, po rečima Gasanova, da se poboljša borbena gotovost armija.

Pored toga, na sastanku je istaknuta potreba da se podigne saradnja u sajber prostoru, i u oblasti zaštite naftovoda i gasovoda.

Ministar odbrane Azerbejdžana je istakao da tri strane planiraju da potpišu Memorandum o razumevanju.

“Potpisivanje Memoranduma o razumevanju daće pravni okvir našoj saradnji i pripremiti teren za prelazak naših tripartitnih aktivnosti na novi nivo u budućnosti”, rekao je Zakir Gasanov.

Na sastanku je bilo reči i o konfliktu u Nagorno-Karabahu i sve tri strane su se složile da je taj sukob neophodno rešiti mirnim putem, prenose lokalni mediji.

Izvor:Agencije
Previous VOICE: Arapska kompanija obećala profit, a upropastila Karađorđevo
Next Poljaci zamenili Ruse na ukrajinskom tržištu nekretnina

You might also like

Geopolitika

Sjedinjene Države razmatraju ukidanje embarga na oružje Vijetnamu, Kina nezadovoljna

Barack Obama razmišlja o mogućnosti ukidanja tri decenije starog američkog embarga na prodaju oružja Vijetnamu, i da li odgovoriti na pozive za bližim vojnim vezama sa Hanojem, iako loša situacija na

Geopolitika

Jemen: Samoubilački napad na kamp za obuku vojske u Adenu, poginulo najmanje 45 ljudi

U samoubilačkom napadu u kampu za obuku vojske u Adenu, drugom po veličini gradu u Jemenu, poginulo je najmanje 45 ljudi, a 60 je ranjeno, saopštili su danas Lekari bez

Geopolitika

Filipini: Duterte razmatra uvođenje vojne uprave i u drugim delovima zemlje

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte rekao je da je njegova zemlja “u vanrednom stanju” i da će razmotriti uvođenje vojne uprave i u drugim delovima Filipina “kako bi zaštitio ljude”.