Okupljanja u Banjaluci protekla bez incidenata

Okupljanja u Banjaluci protekla bez incidenata

Protest opozicije, odnosno Saveza za promjene i miting vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD, DNS i SP, protekli su bez ijednog incidenta, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za odnose za javnošću MUP RS Mirna Miljanović istakla je da će MUP RS u potpunosti biti završena kada svi autobusi sa građanima koji su prisustvovali protestu i mitnigu napuste Banjaluku, ali da do sada nisu zabilježeni nikakvi problemi.

Današnje skupove obezbjeđivalo je više od 2.000 policajaca, saobraćaj u centru grada i dalje je obustavljen, a do 20 časova traje i zabrana rada kafićima na području grada, kao i zabrana prodaje alkoholnih pića.

Veliki narodni protest Saveza za promjene održan je u parku Mladen Stojanović, a miting “Srcem za Srpsku-stop izdaji” vladajuće koalicije na Trgu Krajine. MUP je za oba skupa zabranio šetnje koje su najavljivali opozicija od parka do Trga Krajina i pozicija u obrnutom smjeru, kako bi se izbjegao susret i sukob građana.

Savez za promjene danas je pozvao okupljene da iz parka krenu u šetnju prema dijelu grada koji se zove Malta, a gdje su bili parkirani autobusi kojima su došli građani. Obzirom da je ta lokacija u pravcu suprotnom od Trga Krajina i protestna šetnja prošla je bez incidenata.

Izvor:N1
Previous Da li neznalice imaju više samopouzdanja?
Next Bitcoin stabilan oko 455 dolara

You might also like

Društvo

Beograd dobio prvi dvosmerni bitcoin bankomat

U Beogradu je počeo sa radom prvi dvosmerni bitcoin bankomat na kojem će građani moći da kupuju, ali i prodaju ovu valutu.

Nekretnine

Zaleđene reke: Kazne za neodgovorne vlasnike splavova od 200.000 do dva miliona dinara

Pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Leposava Sojić istakla je danas da vlasnici splavova i marina mogu očekivati veliki broj prijava zbog neodgovornog ponašanja, kao

Tema dana

Vučić: “Merkator S” nema problema, obezbediti da novac iz Agrokorovih kompanija ne odlazi iz Srbije

Svih 8.900 radnika zaposlenih u kompaniji “Merkator S”, koja je deo hrvatskog “Agrokora”, može mirno da spava, jer deo te kompanije koja posluje u Srbiji nema probleme kao što postoje