Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Predlogom uprave, prošlogodišnja dobit i neraspoređena dobit iz ranijih godina u visini od 701,3 miliona dinara raspoređuje se na sledeći način: za isplatu dividende 45,3 miliona dinara (bruto dividenda od 205 dinara po akciji), dok se preostali deo dobiti u visini od nepunih 656 miliona dinara zadržava kao neraspoređena dobit. Pravo na dividendu imaju akcionari koji taj status budu imali 1. juna tekuće godine.

Goša Montaža je prošle godine zabeležila pad dobiti od 90,6% na 6,7 miliona RSD, što je najslabiji rezultat kompanije otkada je kotirana na tržištu.

Izvor: WISEbroker.rs
Previous Anton Fedorov: NIS planira da proda potraživanja od Srbijagasa
Next Berza deluje kao mravinjak, ali ipak nije: Akcije, fjučersi, ETF-ovi...

You might also like

Agrobiznis

Sojaprotein ostvario dobit od 1,1 milijardu dinara

Bečejski prerađivač soje, Sojaprotein, objavio je neto profit za 2015. u iznosu od 1,1 milijarde dinara, što je četiri puta bolji rezltat nego u 2014, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja

Društvo

London je i dalje glavni finansijski centar sveta

London je i dalje finansijski centar sveta, uprkos “Brexitu”, pokazuje istraživanje “Globalnog finansijskog centra indeksa”, koji rangira 92 finansijska središta u svetu.

Najvažnije vesti

OMV uveo novo gorivo MaxxMotion Super 100plus

Inovativni aditivi sprečavaju stvaranje korozije na delovima motora i  sistemu za gorivo. Postojeće naslage na usisnim ventilima se uspešno uklanjaju