Beogradska berza: Nezadovoljena tražnja akcijama NIS-a, obveznice bez trgovanja

Beogradska berza: Nezadovoljena tražnja akcijama NIS-a, obveznice bez trgovanja

Poslednji dan u sedmici doneo je raznovrsnu ali prilično skromnu aktivnost na domaćem tržištu akcija. Indeks Belex15 ojačao je dodatnih 0,2% na 619,3 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 18 miliona RSD (0,15 miliona EUR).

Energoprojekt holding (ENHL) je bio najprometnija akcija sa realizacijom od 5 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.094 RSD što je 2% više u odnosu na juče. Na kraju trgovanja pokupljena je celokupna ponuda ovih hartija do cene od 1.100 RSD što je nivo poslednji put viđen krajem avgusta prošle godine. Naftna industrija Srbije (NIIS) se zadržala na 621 RSD uz promet od 1,4 miliona RSD, da bi na kraju trgovanja ostala solidna nezadovoljena tražnja na koti od 900 RSD. Bečejski Sojaprotein (SJPT) se spustio dodatnih 1,8% na 825 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) ojačao 2,1% na 897 RSD uz neznatno niži promet. Ova kompanija je danas izvestila da je u prvom kvartalu zabeležila blagi rast prihoda na 1,76 milijardi RSD i neto dobit od 497,2 miliona RSD u odnosu na 1,9 milijardi RSD iz prošle godine, kada je krajnji rezultat potpomognut vanrednim prihodima.

Komercijalna banka (KMBN) je pala 2,6% na 1.413 RSD uz promet od 3,7 miliona RSD, dok je Metalac (MTLC) blago porastao na 2.758 RSD uz trgovanje vredno 1,5 miliona RSD. Danas je bio posledni dan za kupovinu akcija za investitore koji žele da učestvuju u raspodeli dividende u bruto iznosu od 155 RSD. Identičan dan dividende beleži i Tehnogas (TGAS) koji je porastao 2,9% na 9.592 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD. Ukoliko odobri skupština, ova kompanija će akcionarima isplatiti bruto dividendu od 1.801 RSD po akciji. Valjaonica aluminijum Impol Seval (IMPL) zadržala se na nivou od 1.551 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD.

Državne dužničke hartije danas nisu beležile promet.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Smrt majke Jugovića: Zašto je sistem kaznio učenicu?
Next Putin: Prošlo je vreme spokoja, mislite o pretnjama za bezbednost Rusije

You might also like

Svetske berze

Evro se stabilizovao iznad 1,04 dolara

Nakon oštrih gubitaka u protekla dva dana evropska valuta je u petak ojačala prema američkoj 0,30 odsto.

Svetske berze

Nouriel Roubini: Bitcoin će pasti na nulu

Bitcoin ludilo će trajati dok vrednost te valute ne padne na nulu, novo je upozorenje Nouriela Roubinija.

Svetske berze

Omer Bakalović: Bitcoin može biti opasan

Preduzetnik i stručnjak za kriptovalutu Bitcoin Omer Bakalović upozorio je da ova kriptovaluta može da bude opasna i da bi bilo pametno dobro razmisliti pre ozbiljnijeg ulaganja u nju.