15 kandidata prijavljeno na konkurs za generalnog direktora EPS

15 kandidata prijavljeno na konkurs za generalnog direktora EPS

Svega 15 kandidata prijavilo se za obavljanje funkcije generalnog direktora javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, pišu Novosti. 

Konkurs je objavljen 23. marta, a mesec dana je bio rok za podnošenje prijava. Na prethodnom konkursu bilo je preko 70 zainteresovanih.

Foto: novosti.rs

Foto: novosti.rs

Za vreme vršenja dužnosti ove funkcije, Milorad Grčić je smenio nekoliko glavnih funkcionera EPS-a, uklonivši kadrove bivšeg direktora Aleksandra Obradovića. Smenjeni su direktor finansija Aleksandar Surla, direktorka korporativnih poslova Zorana Stojković i izvršni direktor za proizvodnju energije Dragan Jovanović.

Smenu je odobrio Nadzorni odbor, koji iako imenuje članove borda direktora, to radi na predlog generalnog direktora, čiji je vršilac dužnosti upravo Grčić.

Nekadašnji šef Kolubare, Milorad Grčić može da bude vršilac dužnosti u EPS-u najduže godinu dana, a nije poznato da li se sam prijavio na konkurs za zvaničnog direktora.

Na javni poziv za prvog čoveka EPS, prijavio se začuđujuće mali broj kandidata – svega 15. Poređenja radi, za prethodni konkurs bilo je zainteresovano njih više od 70.

Poziv je završen, a sada se čeka formiranje komisije Vlade Srbije koja će proces da vodi. Ovo telo biće izabrano čim se formira vlast u Srbiji, odnosno tokom juna.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Novosti.rs
Previous Kakve promene donosi Toennies, osim zaoštravanja konkurencije?
Next Kako izgleda prosečan srpski investitor (infografika)?

You might also like

Najvažnije vesti

Fiat pokreće online prodaju vozila

Automobilska kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) udružila je snage sa američkim internet gigantom Amazonom kako bi pokrenula online prodaju automobila, nudeći istovremeno dodatne popuste.

Industrija

Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi

Farmaceutska kompanija Hemofarm preuzela je preduzeće “Ivančić i sinovi” iz Beograda, navodi se u saopštenju te kompanije.

Kompanije

Francuska kaznila banku “Societe Generale” sa 5 miliona evra

Francusko telo zaduženo za kontrolu banaka odredilo je banci “Societe Generale” kaznu od pet miliona evra i ukor zbog nedovoljnih napora u borbi protiv pranja novca.