EPS: Sa pet potpisanih ugovora stabilnost kompanije obezbeđena

EPS: Sa pet potpisanih ugovora stabilnost kompanije obezbeđena

Ugovore sa pet preduzeća u ukupnoj vrednost 1,8 milijardi dinara potpisao je vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić, i njima se obezbeđuju usluge za ogranak “Termoelektrane i kopovi Kostolac”, saopšteno je danas iz EPS-a.

Ugovori su potpisani sa preduzećima Autotransport, Georad, Proizvodnja, remont i montaža mašina i opreme i “Kostolac – usluge”.

“Ovi ugovori sa pouzdanim partnerima garantuju stabilnost EPS-u i obezbeđuju posao za zaposlene u tim preduzećima. EPS-ov ogranak ‘TE-KO Kostolac’ sada može da računa na sigurno obavljanje važnih poslova, poput remonta i održavanja mehanizacije i drenažnih sistema, geoloških radova, kao i obezbeđenja i prevoza”, rekao je Grčić.

Foto:rs.n1info.com

Foto:rs.n1info.com

Kako je naglasio, dodatne garancije i sigurnost EPS-u daje i Vlada Srbije, koja će kao vlasnik, usvajati plan poslovanja i završni račun za svako od ovih preduzeća pojedinačno.

Ugovori su potpisani za usluge prevoza zaposlenih, robe i materijala, angažovanje pomoćne mehanizacije i održavanja vozila, kao i usluge remonta i tekućeg održavanja osnovne rudarske mehanizacije i termoenergetskih postrojenja.

Potpisivanjem ugovora obezbeđena je i izrada i dorada mašinskih delova u termoelektranama u Kostolcu, usluge obezbeđenja objekata, održavanje i rukovanje drenažnim sistemima na površinskim kopovima, kao i geološki radovi.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Azijske berze pale, slabiji dolar
Next Zbog korupcije godišnje nestane više od dva odsto svetskog bogatstva

You might also like

Kompanije

BMW obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi

Nemačka kompanija BMW će obustavu proizvodnje u Nemačkoj, koja traje od petka, proširiti danas i na Kinu i Južnoafričku Republiku.

Tema dana

ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

Evropska centralna banka (ECB) objavila je da će kamatne stope ostati niske dobar deo naredne godine čak i kada se očekuje da američke Savezne rezerve podignu kamatne stope u narednim

Nekretnine

Tigar AD Pirot prodaje deo imovine

Tigar AD Pirot, oglasio je na osnovu pravnosnažnog UPPR-a od 1. juna 2015. godine, prodaju dela imovine koja nije neophodna za core business.