Disney razočarao uprkos uspehu na blagajnama bioskopa

Disney razočarao uprkos uspehu na blagajnama bioskopa

Rezultati kompanije Walt Disney prvi put u pet godina nisu ispunili očekivanja Wall Streeta uprkos uspesima na blagajnama bioskopa.

Div zabavne industrije objavio je kako su njegovi kvartalni neto prihodi porasli na 2,1 milijardu dolara dok je zarada po akciji rasla 6 % na 1,30 dolara, a očekivao se rast na 1,40 dolara po akciji.

Filmovi poput Star Wars: Sila se budi i Zootopia pomogli su rastu, ali prihodi od kabeovskih pretplatnika beleže pad. U potekloj je godini ulagače najviše brinuo pad pretplatnika na sportski kanal ESPN.

Foto: www.cctv-america.com

Foto: www.cctv-america.com

Prihodi od kabelske televizije pali su 2 % na 3,9 milijardi dolara zbog pada prihoda od oglašavanja. Disney poput drugih tradicionalnih medijskih kompanija oseća posledice sve veće sklonosti gledatelja uslugama streaminga.

Divizija studija i dalje generiše snažne prihode. Animirni film Zootopia u vikendu otvaranja zaradio je 73,7 miliona dolara.

Prihodi studija porasli su s prošlogodišnjih 1,68 milijardi dolara na 2,1 milijardu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Danas: Dačić možda novi ministar odbrane
Next Hrvatska: Osam velikih kompanija na prodaju

You might also like

IT

Razvod posle 15 godina: eBay oterao PayPal

Razvod posle 15 godina braka eBaya i PayPala je glavna vest u svetskim medijima.

Najvažnije vesti

Železnice Srbije od januara otpuštaju 3.000 radnika

Od prvog januara, Železnice Srbije, koje čine tri zavisna preduzeća Infrastruktura, Kargo i Srbija voz, ući će u novu fazu restrukturiranja koja podrazumeva otpuštanje oko 3.000 radnika, ali i novi

Prehrambena industrija

Japanski Asahi kupuje 5 evropskih brendova piva

Japanski proizvođač piva Asahi kupiće za 7,3 milijarde evra pet istočnoevropskih brendova piva od Anheuser-Busch InBeva, među kojima i Pilsner Urquell te Kozel, pišu u utorak svetske agencije.