Danas: Dačić možda novi ministar odbrane

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najverovatnije će biti u novom sazivu vlade i moguće je da će preuzeti ministarstvo odbrane, piše beogradski Danas u izdanju od četvrtka, pozivajući se na izvore bliske vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci premijera Aleksandra Vučića.

Kako list navodi, neizvesno je da li će se još neko od socijalista osim Dačića, dosadašnjeg ministra spoljnih poslova, naći među ministrima u novoj vladi.

Po navodima upućenih izvora, zvaničnoj Moskvi je važno da socijalisti budu u vladi i da funkcioner SPS-a Dušan Bajatović ostane na čelu Srijagasa.

Izvori bliski Danasu takodje tvrde da će predsednik Pokreta socijalista i dosadašnji ministar za rad, zapošljavane, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ostati na istoj funkciji.

Izvor:Beta/Danas

Previous Zbog korupcije godišnje nestane više od dva odsto svetskog bogatstva
Next Disney razočarao uprkos uspehu na blagajnama bioskopa

You might also like

Makroekonomija

Siniša Mali: U junu razgovori sa MMF-om o povećanju plata u javnom sektoru

Novoizabrani ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je prioritet održati makroekonomsku stabilnost, nastaviti odgovornu fiskalnu politiku i da će raditi na tome da naredne godine javni dug Srbije

Politika

Republika Srpska objavila svoje rezultate popisa stanovništva

Zavod za statistiku Republike Srpske objavio je svoje rezultate popisa stanovništva. Prema ovim podacima u Srpskoj živi 1.170.342 stanovnika od čega 598.530 žena i 571.812 muškaraca.

Makroekonomija

Nikola Dragašević: Postoje tri ključna faktora zbog kojih je dinar ojačao

Uzroci jačanja dinara prema evru su bolja makroekonomska situacija u Srbiji, veći priliv stranih direktnih investicija, bolji spoljnotrgovinski rezultati, odnosno manji deficit tekućeg računa i veći izvoz, kaže direktor sektora