Za Tata Steel UK zainteresovano sedam kupaca

Za Tata Steel UK zainteresovano sedam kupaca

Koncern prodaje najveću britansku čeličanu Port Talbot, fabrike Newport i Rotherham u kojima radi oko 6.500 zaposlenih.

Britanska vlada obećala je podržati bilo kog kupca tako što će uzeti vlasnički udeo od 25 odsto u novoj firmi dati kredit od više stotina miliona funti.
Indijski proizvođač čelika Tata Steel objavio je u utorak da je sedam ponuđača iskazalo interes za kupovinu njegovog celokupnog britanskog poslovanja.

Kako pišu britanski mediji, Tata ne razmatra ponude za kupnovinu samo nekih delova britanskog poslovanja.

Taj koncern prodaje najveću britansku čeličanu Port Talbot, kao i fabrike Newport i Rotherham. U Port Talbotu radi oko 4.000 ljudi, u Newportu oko 1.300 , a Rotherhamu njih oko 1.200. Tata takođe ima poslovne jedinice u mestima Corby, Shotton i Teesside.

Poslovanje u Scunthorpeu, gde je zaposleno više od 3.000 ljudi, već je prodato investicionom društvu Greybull Capital, nominalno za jednu funtu. Tata Steel ističe da su svi ponuđači ušli u sledeću fazu procesa prodaje te će sada dobiti dodatne informacije o poslovanju.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Bloomberg: Evroobveznice Srbije bezbedna luka u slučaju izlaska Velike Britanije iz EU
Next NIS povećao zaradu u prvom kvartalu uprkos očekivanjima

You might also like

Banke i finansije

Kako da zatvorite račun u banci i ne dospete na “crnu listu” Kreditnog biroa

Na kritike da građani dospevaju na “crnu listu” neplatiša Kreditnog biroa zbog dugova od nekoliko dinara, iz Udruženja banaka odgovaraju – liste docnji prave kompjuterski sistemi.

Kompanije

Prodaja BlackBerry-ja razočarala, akcije pale 12 odsto

Kanadski BlackBerry objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal fiskalne godine koji se završio 31. maja koji su doneli neočekivani pad prodaje, što je spustilo akcije ove kompanije 12,3% na

Kompanije

Aelius ponudio 16 miliona evra za Galeniku

U Ministarstvu privrede otvorena je jedina ponuda koja ispunjava uslove tendera za privatizaciju “Galenike”, saznaje RTS.