Upozorenje pčelarima: Danas kreće hemijski voz

Upozorenje pčelarima: Danas kreće hemijski voz

Železnice Srbije najavile su da će danas, ako dozvole vremenski uslovi, početi suzbijanje vegetacije hemijskim vozom i upozorilo pčelare da adekvatno zaštite košnice koje su blizu pruga.

U saopštenju su upozoreni svi koji se kreću u blizini pruge, da izbegavaju pružni pojas tokom prolaska hemijskog voza, odnosno voza iz koga se tokom kretanja izbacuju hemijski preparati za suzbijanje vegetacije.

Akcija suzbijanja vegetacije će se periodično sprovoditi na prugama po celoj teritoriji Srbije, a planirano je da traje 22 dana, najavljeno je u saopštenju.

Ako vremenski uslove dozvole, hemijski voz će sutra biti angažovan na relaciji Subotica Novi Sad, a prekosutra na relaciji Novi Sad Beograd.

Najavljeno je i da će 13. i 14 maja hemijski voz biti na relaciji Beograd-Ruma-Šid i Šid-Beograd, a dan kasnije, 15. maja, na relaciji Beograd Mala Krsna Velika Plana

Planirano je i da 16. maja uništavanje vegetacije bude organizovano na relaciji Lapovo-Niš, a dan kasnije kod železničkog čvora Niš.

Suzbijanje vegetacije vršiće se u vidnom delu dana počev od 08.00, dodaje se u saopštenju.

Izvor:Beta
Previous Problematični krediti nisu i nenaplativi
Next EU: Davanje statusa tržišne ekonomije Kini je "neodrživo"

You might also like

Agrobiznis

Ministarstvo poljoprivrede: U srpskom voću za Rusiju nema povećane količine pesticida

Uprava za zaštitu bilja Srbije nije dobila zvanično obaveštenje ruske Federalne službe za veterinarska i fitosanitarna pitanja da su proizvodi poreklom iz Srbije koji su se izvozili za Rusku Federaciju

Agrobiznis

Robne rezerve razmenjuju merkantilnu za semensku pšenicu, rok za dostavljanje ponuda 19. april

Republička direkcija za robne rezerve objavila je danas oglas za prikupljanje pismenih ponuda za razmenu 10.000 tona merkantilne pšenice, za 5.555 tona semenske pšenice ovogodišnjeg roda .

Preduzetništvo

Stočari u Srbiji od 1. januara imaju pravo na podsticaje od pet do 20.000 dinara po grlu

Poljoprivrednici koji se bave stočarstvom moći će od 1. januara 2017. da računaju na podsticaje za proizvodnju junećeg mesa, kako bi se i ova vrsta stočarske proizvodnje unapredila s obzirom