Thyssenkrupp: Pad profita za 60 odsto

Thyssenkrupp: Pad profita za 60 odsto

Nemački inženjerski gigant Thyssenkrupp u prvih šest meseci poslovne godine zabeležio je pad profita za preko 60 odsto, zbog čega je snižena projekcija godišnjeg profita.

U saopštenju Thyssenkruppa, čija poslovna godina traje od oktobra do septembra, navodi se da je “celokupno poslovanje kompanije još uvek u senci izuzetno teških uslova na tržištu”, prenosi agencija France presse.

U periodu oktobar-mart, neto profit grupacije je pao na 37 miliona evra sa 98 miliona evra iz istog perioda lani. Profit iz poslovanja je “skliznuo” za 22 odsto, na 560 miliona evra, prihodi su pali za osam odsto, na 19,4 milijarde evra, a nove porudžbine za osam procenata, na 18,837 milijardi evra.

Visok pritisak uvoza i sve veći oprez potrošača doveli su do značajnog pada cena materijala, što je umanjilo broj porudžbina, pogodilo prodaju, a pre svega zaradu, navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina
Next Beogradska berza: NIS u centru pažnje zbog objave rezultata, indeksi u crvenom

You might also like

Kompanije

Air Serbia razmatra uvođenje druge interkontinentalne linije

Kompanija Air Serbia razmatra uvođenje druge interkontinentalne linije, nakon letova za Njujork.

Kompanije

Iran privremeno zabranio kompanijama prevoz nafte iz Iračkog Kurdistana

Uprkos tvrdnjama da će ostati „večni prijatelji Kurda“ Iran je navodno privremeno zabranio svojim kompanijama prevoz naftnih derivata iz Iračkog Kurdistana.

Kompanije

Colgate ukida više od 3.200 radnih mesta

Vrednost dolara u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskih valuta porasla je u proteklih godinu dana oko 9 posto. Colgate-Palmolive ukinuće više radnih mesta nego što je prvotno planirano jer