Rasim Ljajić najavio kandidaturu za predsednika

Rasim Ljajić najavio kandidaturu za predsednika

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima.

“Kako sada stvari stoje, kandidovaću se na predsedničim izborima, pa neka građani daju svoj sud o tome kako sam radio na različitim zicijama”, rekao je Ljajić za Blic.

Upitan da li to znači da neće biti ministar u novoj Vladi Srbije, Ljajić je kazao da o tome ne odlučuje on, ali da “nema nikakvu želju, niti preterana očekivanja”.

On je dodao da je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić taj koji odlučuje o tome s kim će formirati vladu, a da on jedino zna da će u vlasti biti i Savez vojvođanskih Mađara.

Upitan o izjavi bivšeg muftije Muamera Zukorlića da čeka da ga Vučić pozove u vladu, Ljajić je kazao da “Zukorlića ništa drugo i ne zanima, nego da budeu Vladi”.

SDPS je na izborima izašao u koaliciji sa SNS. Rasim Ljajić u ppslednjoj Vladi Srbije bio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor:Beta
Previous Dinar ojačao, danas 122,78 dinara za jedan evro
Next Deo korejskog Doosan Engineeringa preuzima GE

You might also like

Politika

Vladimir Putin u poseti Sloveniji

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stiže danas u jednodnevnu posetu Sloveniji, gde će razgovarati sa rukovodstvom te zemlje i učestvovati na ceremoniji povodom obeležavanja 100-godišnjice izgradnje Ruske kapelice, na prevoju

Politika

Otkazivanje posete Sjedinjenim Državama: Sve počelo po povratku Vučića iz Moskve

Ovo je najozbiljnija kriza u odnosima Srbije i Zapada od kada je Aleksandar Vučić na čelu vlade, ocenjuje spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić i dodaje da je primetno da je do

Politika

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj:HDZ relativni pobednik

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) sa partnerima, je relativni pobednik nedeljnih prevremenih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sa osvojenim 61 mandatom, što je sedam više od koalicije okupljene oko Socijaldemokratske partije (54),