Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina

Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina

Evropska Unija je za 15 godina donirala Srbiji tri milijarde evra, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije ambasador Michael Davenport i poručio da će EU i dalje nastaviti da pomaže građanima Srbije. 

„ Evropska unija je od početka naše saradnje, pre 15 godina, uložila više od tri milijarde evra u razne projekte. Donirali smo za razvoj energetike, zaštite životne sredine, za poljoprivredu, za lokalne samouprave”, rekao je Davenport novinarima u Vranju, gde juče i danas obilazi objekte koji su izgrađeni ili renovirani parama iz evropskih fondova

On je rekao da rad na reformi pravosuđa tek počinje, a to će nam biti prioritet.

“Želim da kažem da ne obeležavamo samo to što smo radili u prošlosti, već nastavljamo dalje da radimo u tesnoj saradnji sa našim srpskim partnerima i na centralnom i lokalnom nivou“, naglasio je Davenport.

Grad Vranje je u poslednje četiri godine kroz razne projekte u saradnji sa EU dobio donacije vredne oko 40 miliona evra.

Foto:www.eu-academia.org

Foto:www.eu-academia.org

„ Mislim da smo uspeli, zajedno sa lokalnom samoupravom u Vranju i civilnim društvom, ne samo da uložimo novac, već i velike napore u razvoj grada u nekoliko oblasti. Vrlo sam ponosan što smo pre nekoliko godina uložili sredstva u Tehnološki park, jer on sada igra veliku ulogu u privlačenje stranih investicija. Takođe, kroz program Progres i sa švajcarskom vladom smo uložili napore u razvoj lokalne samouprave i programe za socijalnu inkluziju“, ocenio je Davenport.

 Drugog dana boravka u Vranju Michael Davenport je posetio vrtić „ Neven“, gde je poklonio sportske rekvizite za decu u isturenim seoskim odeljenjima vrtića na području Vranja.

Nove sportske rekvizite moći će da koristi 120 dece u vrtićima u dvadesetak seoskih mesnih zajednica.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zbog cene vrtića roditeljima se vraća po 150.000 dinara
Next Thyssenkrupp: Pad profita za 60 odsto

You might also like

Makroekonomija

Angela Merkel pozvala na veće investiranje u Africi

Nemačka kancelarka Angela Merkel održala je u ponedeljak razgovore s čelnicima afričkih država, te je pozvala svetske ekonomske sile da povećaju investiranje u Africi. 

Makroekonomija

Privreda Srbije se oporavlja, naplata doprinosa porasla 1,9 odsto

Naplata doprinosa i dalje raste i u periodu od 1. januara do 14. marta ove godine naplaćeno je 802,6 miliona dinara više nego što je predviđeno planom, izjavio je ministar

Najvažnije vesti

Suficit budžeta Srbije na kraju jula 60,1 mlrd dinara

Suficit republičkog budžeta na kraju jula iznosio je 60,1 milijardi dinara, prihodi su bili 659,7 milijardi a rashodi 599,7 milijardi RSD, objavilo je Ministarstvo finansija Srbije.