Google: Računar za oko u vidu sočiva

Google: Računar za oko u vidu sočiva

Sada je pravo vreme da se podnese patent koji se odnosi za kreiranje malenog računara koji bi se postavljao direktno na oko osobe koja ovakav računar nosi, odluka je inženjera kompanije Google.

Prema navodima iz patent aplikacije ovaj računar bi se pokretao preko antene koja skuplja energiju, drugim rečima on bi primao bežično napajanje korišćenjem elektormagnetnih frekvencija. Uređaj bi takođe uključivao punjivu bateriju napravljenu od fleksibilnog filma ili čvrstih komponenti koje mogu da se pune kontrolisanom strujom.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto
Next Investiranje u robe: Da li razlikujete kukuruz od nafte?

You might also like

Tema dana

Otvorena fabrika nudli brenda Wai Wai u Rumi

Kompanija CG Corp Global iz Nepala otvorila je danas u Rumi svoj prvi pogon u Evropi “CG Foods Europe”, gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda Wai Wai. 

IT

Direktor Microsoft-a odgovorio na poziv Trumpa da se zadrže poslovi u SAD

Direktor Microsoft-a Satya Nadella odgovorio je izabranom predsedniku SAD Donaldu Trumpu na poziv da lokalne kompanije zadrže posao u toj zemlji.

Kompanije

Nemački Bayer zainteresovan za preuzimanje Monsanto-a

Nemačka farmaceutska kompanija Bayer pristupila je kompaniji Monsanto i iskazala interes za prezimanje kojim bi se spojila dva najveća svetska dobavljača semena i pesticida, saznaje se iz tih kompanija.