Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Najveći svetski avio-prevoznik ostvario je neto dobit od 2,2 milijarde dolara. Prvi put od 2010. pali su prihodi kompanije i to za tri odsto, zbog jačanja dolara i pada cene nafte.

Godišnja dobit Emirates Groupe porasla je 50 posto jer je najveći svetski vazduhoplovni prevoznik proširio svoju flotu i imao koristi od odluke da se ne osigura od promena cena goriva.

Neto dobit za poslovnu godinu koja je završila 31. marta porasla je na 2,2 milijarde dolara, objavila je kompanija u utorak, a prenosi Bloomberg.

Prihodi firme pali su 3 odsto, što je prvi pad od 2010. godine. Na prihode je negativno uticalo kretanje dolara, u iznosu od 1,6 milijarde dolara, dok je istovremeno kompanija zbog pada cene nafte uštedela 2,4 milijarde dolara, rekao je predsednik i glavni izvršni direktor Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

“Snažni dolar i dalje će predstavljati izazov poslovanju kompanije“, napomenuo je Sheikh Ahmed na konferenciji za novinare u Dubaiju i dodao “Niske cene nafte biće mač s dve oštrice – dobre za operativne troškove, ali loše za globalno poslovanje i poverenje potrošača. Postoji i određeni pritisak na doprinos pa dobit ulažemo u dalje poslovanje“.

S kompanijom je letelo 51,9 miliona putnika, što je porast od 8 posto u odnosu na godinu pre. Faktor popunjenosti sedišta pao je 3,1 posto na 76,5 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Baltičke države: Stanovi najjeftiniji u Rigi
Next Google: Računar za oko u vidu sočiva

You might also like

Industrija

Galenika Fitofarmacija odobrila dividendu od 86 dinara po akciji

Zemunski proizvođač pesticide Galenika Fitofarmacija (FITO) održala je redovnu skupštinu akcionara 23. juna na kojoj su donete očekivane odluke, uključujući i raspodelu dobiti.

Najvažnije vesti

Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

Neuspela prodaja Poljoprivredne korporacije Beograd u prvi plan ističe tri bitne stvari – problem vlasništva nad oko 18 hiljada hektara zemlje, naplatu potraživanja od 70 miliona evra i izostanak ponude

Kompanije

SAD: Fiat Chrysler otvara novih 2.000 radnih mesta

Nakon javne kritike novoizabranog američkog predsednika Donalda Trumpa upućene proizvođačima automobila zbog ulaganja u Meksiku, automobilska kompanija Fiat Chrysler (FCA) najavila je otvaranje 2.000 radnih mesta u SAD.