Vučić: U naselju Savamala srušeni bespravni objekti

Vučić: U naselju Savamala srušeni bespravni objekti

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u beogradskom naselju Savamala srušeni bespravni objekti i ocenio da neko pokušava da pravi političke slučajeve “tamo gde ih nema”.

Vučić je novinarima u Vranju rekao da treba pustiti nadležne organe da rade svoj posao u vezi s tim slučajem.

“Srušeni su bespravni objekti i niko nije povređen. Ne razumem šta je smisao svega. Policija radi svoj posao i nemojte da preterujete o značaju tog slučaja. Neko pravi političke slučajeve tamo gde ih nema, neki misle da ovde ima političkog mesa za njihovu promociju”, kazao je Vučić.

Komentarišući izveštaj Zaštitnika građana o dešavanjima u Savamali, Vučić je kazao da nije pročitao izveštaj, ali je dodao da niko nije zabranio policiji da radi svoj posao, već da se ona pozivala na nadležnost komunalne policije.

“Niko nije branio policiji da reaguje već se ona pozivala na komunalnu policiju. Sasvim sam siguran da niko nije zabranio policiji da reaguje, samo ne razumem šta je smisao svega”, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da nadležne organe treba pustiti da rade svoj posao. “Ako mene pitate, ja stvarno mislim da onaj ko bi to uradio, a da je želeo da uradi bilo ko iz vlasti, da je taj kompletan idiot. Jer to je trebalo da uradi u po bela dana, nešto što je protivpravno napravljeno, što je odvratno izgledalo, što je samo njima služilo da ruži Beograd i da oni mogu da imaju neku sitnu korist od protivpravnog, bespravnog, bez plaćanja poreza na imovinu, bez ičega, dakle, da tamo stoji, bez ikakvog zakonskih osnova da tamo stoji. Umesto da su došli u po bela dana, gradskim građevinskim mašinama to da poruše”, rekao je Vučić.

On je dodao da ne razume kome je tako nešto bilo potrebno. “Dakle mogli su mene da pozovu, ja da stanem na to i da kažem: ‘Evo, ljudi, mi ovde hoćemo da napravimo velelepni deo Beograda, najlepši deo Beograda, nećemo da budu prljave udžerice kao što ste nam vi ovde napravili protivpravnim putem’. Ono što je suprotno pravu napravljeno, pravno treba da se razreši i to je tako trebalo da se uradi. Ovo ne razumem kome je palo napamet, ali verujem da će nadležni organi da ustanove”, kazao je Vučić.

Foto:zokstersomething.com

Foto:zokstersomething.com

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, objekte su bagerima porušili ljudi s fantomkama na glavama, koji su očevice zatvarali u hangar.

Ombudsman Saša Janković saopštio je u ponedeljak, 9. maja, da se u slučaju rušenja tih objekata rаdi o “orgаnizovаnom kršenju prаvа grаđаnа”, pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala.

Izvor:N1
Previous Beogradska berza: Solidan promet obveznica, rast Metalca
Next Nokijin pad se ne zaustavlja

You might also like

Društvo

EU: Usvojene mere za borbu protiv utaje poreza

Nakon što su EU članice danas usvojile nove propise za borbu protiv utaje poreza, multinacionalne kompanije bi mogle da se suoče sa poteškoćama u nastojanju da smanje poreske račune.

Najvažnije vesti

Šta se sve može kupiti sa prosečnom platom u Srbiji?

Ko u Srbiji živi “k’o bubreg u loju”, a ko cigarete kupuje na komad, i da li to ima veze sa gradom u kome živi?

Turizam

BiH: Najbrojniji turisti iz Hrvatske, Srbije i Slovenije

Baščaršija je obavezan deo skoro svake turističke ture Bosnu i Hercegovinu, a u februaru je posetilo 56.042 turista, što je više za 7,2 odsto u odnosu na isti mesec prošle