Nokijin pad se ne zaustavlja

Nokijin pad se ne zaustavlja

Zbog sve manje potražnje za Nokijinim proizvodima u prvom tromesečju ove godine ova finska firma zabeležila je neto gubitak od 513 miliona evra.

To bi, kako je saopšteno, moglo uzrokovati dalji pad zarade.

U prvom objavljenom poslovnom izveštaju od preuzimanja Alcatel-Lucenta za 15,6 milijardi evra, Nokija je ovaj gubitak uporedila sa profitom od 177 miliona evra iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija AP.

Foto: Freeimages

Foto: Freeimages

U odnosu na uporednji period prošle godine, globalni prihod kompanije pao je za 9,0 odsto na 5,60 miliona evra.

U ključnom odeljenju za proizvodnju mrežne opreme, prodaja Nokije je pala za osam odsto, ali je uprkos tome, operativna marža kompanije porasla za 1,7 poena na 6,2 odsto, prenosi agencija France presse.

Nokijino odeljenje za ultra-brze mreže pretrpelo je najveći pad prodaje od čak 20 odsto.

U vlasništvu Nokije je trenutno 94,64 odsto akcija Alcatel-Lucenta, čime se finska kompanija približila granici od 95 odsto akcija, koja će joj omogućiti da “istisne” preostalih pet odsto vlasnika, i da preuzmu punu kontrolu nad nekadašnjim rivalom.

Izvor: GdeInvestirati, Tanjug
Previous Vučić: U naselju Savamala srušeni bespravni objekti
Next Grčka podstakla rast akcija na evropskim berzama, nafta iznad 45 dolara, raste vrednost američke valute

You might also like

Najvažnije vesti

Sertić: Nijedno od 11 strateških preduzeća ne ide u stečaj

Nijedno od 11 strateških preduzeća, koji od juna više neće imati zaštitu države od poverilaca, neće nakon toga otići u stečaj, izjavio je sinoć ministar privrede Željko Sertić.

IT

IBM očekuje rast prihoda na godišnjem nivou prvi put nakon šest godina

IBM je većim fokusom na novija poslovanja poput onog u ′oblaku′ te sigurnosnih usluga nadmašio procene analitičara o rastu prihoda u trećem tromesečju, pa bi nakon šest godina pada ukupni

Berza

Energoprojekt podneo prijavu Komisiji za hartije od vrednosti zbog sumnjive trgovine akcijama

Generalni direktor “Energoprojekta” Vladimir Milovanović izjavio je da sumnjive okolnosti kupoprodaje akcija i činjenica da se “kupac” skriva, ukazuju na potencijalne ambicije da se možda priprema “neprijateljsko” preuzimanje te građevinske