Impol Seval: Prvi kvartal obeležio rast proizvodnje od 14,5 odsto

Impol Seval: Prvi kvartal obeležio rast proizvodnje od 14,5 odsto

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je da je ova kompanija u prvom kvartalu zabeležila bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu koja je bila jedna od najboljih poslovnih godina.

„Ukupna proizvodnja u prvom kvartalu je tri odsto veća u odnosu na plan, a 14,5 odsto u odnosu na ostvarenu proizvodnju u prvom kvartalu 2015. godine. Proizvodnja u hladno valjanom programu u istom periodu je veća 0,3 odsto u odnosu na plan i 4,8 odsto u odnosu na proizvodnju u hladno valjaonom programu ostvarenu u prvom kvartalu 2015. godine“, rekao je Tešić.

Impol Seval je prošle godine postigao rekordne finansijske rezultate ostvarivši poslovni prihod od 13,6 milijardi dinara i neto dobit od 902,3 miliona dinara. Po poslednjoj ceni od 1.550 dinara tržišna kapitalizacija Impola iznosi 1,46 milijardi dinara (11,9 miliona evra).

Izvor: WISEbroker.rs
Previous Dinar miruje prema evru, oslabio u odnosu na dolar
Next Liste koje su osvojile mesta u Skupštini Srbije "zaradile" 1,8 miliona po poslaniku

You might also like

Kompanije

Srbija: Izvoz u februaru povećan 6,9 odsto, a uvoz za 8,5 odsto

Srbija je u februaru 2017. godine izvezla robe za 1,13 milijardi evra, što je za 6,9 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je uvoz vredeo 1,47 milijardi

Transport

Etihad Airways: Luksuzno putovanje sa najskupljom avionskom kartom na svetu

Karta aviokompanije Etihad dostupne onima sa dubljim džepom koji putuju iz Londona u Melburn i nazad, za njen luksuzni ‘stan na nebu’ košta 55.000 funti ili 110.000 australijskih dolara, odnosno oko 71.150 evra.

Najvažnije vesti

Dušan Vujović: Nema elemenata recesije

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da u srpskoj privredi nema elemenata recesije, kako prenose pojedini mediji, ističući da će privredni rast naredne godine biti između 3,5 i 4 odsto.