HTC: Gubitak zbog pada prodaje

HTC: Gubitak zbog pada prodaje

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit.

Oštar pad prodaje gurnuo je tajvanskog proizvođača telefona HTC u gubitak u kvartalu koji je završio krajem marta dok se firma bori s konkurencijom kao što su Apple ili Samsung, piše BBC.

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit. Kompanija sve nade polaže u novi model HTC 10, a ujedno reže troškove.

HTC 10 smartphone predstavljen je prošloga meseca. Karakteriše ga “ultraselfie” prednja kamera dizajnirana tako da smanji rizik od mutnih fotografija. Kompanija takođe ulaže u virtualnu realnost lansiranjem Vive – kompleta za virtualnu realnost koji nudi više mogućnosti nego uređaji konkurencije, a posledično je i skuplji.

Glavni finansijski direktor Chialin Chang rekao kako se kompanija nada da će poslovanje s “pametnim telefonima” na pozitivnu nulu doći u trećem ovogodišnjem kvartalu.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Šabac, jedan od najboljih gradova i opština u regionu
Next Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

You might also like

Kompanije

Srbija do 2020. sa 27 odsto energije iz obnovljivih izvora

Ministar energetike Aleksandar Antić, na svečanosti prilikom otvaranja vetro parka Malibunar, istakao je da Srbija svakim danom postaje sve više zemlja “zelene energije” i da se približava cilju da do

Kompanije

NIS će objaviti rezultate u utorak 27. februara

NIS je najavio da će objaviti rezultate za celu 2017. godinu i četvrti kvartal u utorak 27. februara.

Transport

Poljski LOT kupuje Croatia Airlines

Poljska avio–kompanija LOT pregovara o kupovini Croatia Airlines.