Halkbank ostvario dobit u prvom kvartalu od 208 miliona dinara

Halkbank ostvario dobit u prvom kvartalu od 208 miliona dinara

Halkbank, koji posluje pod kontrolom istoimene turske banke, zabeležio je u prvom tromesečju ove godine bruto dobit od 208,5 miliona dinara u odnosu na minus od 71,9 miliona dinara registrovan u istom periodu 2015.

Drastično poboljašnje rezultata došlo je kao posledica činjenice da su izostali rashodi otpisa i rezervisanja koji su lani iznosili nepunih 240 miliona dinara, dok je u istom periodu ove godine zabeležen prihod po istom osnovu od 98,6 miliona dinara.

U osnovnom biznisu banke zabeležen je blagi pad neto rezultata. Neto dobit od kamata oslabila je 1,9 odsto na 271,2 miliona dinara, dok je neto dobit po osnovu naknada i provizija pala 2,4 odsto na 126,6 miliona dinara. Aktiva Halkbank na kraju marta iznosila je 32 milijarde dinara i beleži neveliki rast od 0,2 odsto od početka godine.

Akcije Halkbank-a, koji je preuzet oko nivoa od 9.000 dinara po akciji, trenutno se nalaze na ceni od 4.822 dinara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous NIS i ove godine akcionarima deli 25 odsto dobiti, dividenda 24,7 dinara
Next Beogradska berza: Metalac u fokusu, rast indeksa

You might also like

Transport

Saša Vlaisavljević: Aerodrom dobija ulaganja od dve milijarde dinara do kraja 2016. godine

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević rekao je da će do kraja godine ulaganja u Aerodrom “Nikola Tesla” biti oko dve milijarde dinara, a svi projekti finansirani su iz sopstvernih

Transport

Comtrade napravio softver za avio-kompaniju Ryanair

Comtrade, beogradska IT kompanija, napravila je za irskog niskotarifnog avio-prevoznika Ryanair softver za novi sistem planiranja putovanja, koji može da popuni četiri boinga 737 za jedan minut.

Kompanije

Građani EU od danas ne plaćaju roaming

Zakon EU o ukidanju naplate roaminga ljudima koji koriste svoje mobilne telefone u inostranstvu danas je stupio na snagu u zemljama evropskog bloka.